Van John naar Raymond

      14 Reacties op Van John naar Raymond
Lol in Vancouver

Lol in Vancouver

Volgens de mevrouw van de camping moet je zingen als je in berengebied bent. “Komen ze dan tevoorschijn?”, vroeg ik hoopvol. Hoofdschuddend keek ze me aan. Dommerik. Goed, nu zing ik graag als ik op de fiets zit, maar ik zie ook graag beren. Beetje opletten wanneer ik ga zingen dus. Gisteren ging dat goed. Wel vreemd hoe je op sommige liedjes komt. Ik vermoed dat ik in mijn hoofd veel vakjes heb, met een klepje afgesloten. Maar wanneer zo’n vakje nou opengaat? Neem gisteren. Fietsen we richting Vancouver. We komen langs een mooie tuin, waar een groot spandoek aan het hek is geknoopt: “All that I am saying is give bees a chance!”. Dat vind ik een mooie. Van Yoko weet ik het niet, maar John zou deze variant ook wel mooi hebben gevonden. Ikke zingen dus. Vervolgens gaan mijn gedachten naar de bijenacties in Nederland. Radiospotjes. Goh, denk ik, hier hebben ze er een liedje van gemaakt. Daar gaat het volgende luikje open: “…ze hebben er een liedeke van gemaakt”. Dus zing ik: “Hee schôn wijveke, ge weet da’k oe gèrre zie.” Van Raymond van ’t Groenewoud dus. Ik merk wel dat ik vooral vakjes heb met liedjes van vroeger. Ik kan geen enkel liedje van DJ Tiësto meeneuriën, laat staan zingen. En van Kleine Viezerik vind ik alleen zijn naam leuk. Veel gouwe ouwe dus, en dan alleen luidkeels als ik effe geen beren wil zien.

14 gedachten over “Van John naar Raymond

 1. Rob je broertje

  Jullie verhalen lezende heb je al mooie ervaringen en indrukken op gedaan. Leuke verhalen . Blijf daar vooral mee doorgaan. Is het net alsof wij daar ook zijn. Ik zou bijna denken dat een jaar weer zo voorbij is. Geniet er van met zijn tweetjes

 2. Annemarie Zunderdorp

  Mooie reis zo ver!
  Ben benieuwd hoe hard je gaat zingen nadat je je eerste bear-encounter hebt gehad….ik heb ervaring. Ietsje meer afstand dan die bultrug hoop ik. Fantastisch land met die overweldigende natuur en beesten! Enjoy!

  1. Ton Oudenhuijsen Auteur bericht

   Dank, Judith, was toch het verkeerde vakje open gegaan. Had zelf in eerste instantie zelfs aan Urbanus gedacht. Ik denk dat alle vakjes van Vlaamse singer/songwriters dicht bij elkaar zitten. En als je dan ouder wordt, werkt de vakjes-selecteerder wat minder nauwkeurig. Die denkt waarschijnlijk: “Wat bomt ’t, als ’t maar een Vlaming is!”. Ik hoop dat je het mij vergeeft…..

   1. Judith

    Zeg, alsof ik nog wist welke Vlaming het was! Na jouw verhaal wilde ik het hele nummer horen en vond het zowaar
    (zoekwoorden: schoon wijveke) op Youtube. Met als ongewild resultaat dat ik vandaag regelmatig spontaan “tottemij, tottemij, tottemij! heb geroepen. Prachtnummer

 3. Mia en Twan

  Hallo ton en Annette wat leuk om elke dag jullie blog te lezen!
  Wat een mooie en spannende dingen maken jullie mee.
  Overigens het liedje ‘ hè skon Wijveke ‘ is van Ivan Heylen en heet eigenlijk’ de wilde boerndochtere’
  De persiflage van ‘ tamme boerenzoon’ van André van Duijn wil je vast niet horen.
  ‘ Nimme dan, nimme dan, nimme dan”
  En zeker niet zingen als je een beer ziet….!
  Veel plezier liefs Twan en Mia

 4. Yvonne Groos

  Hey Ton en Anette, leuke site hoor en in korte tijd al zeer veel beesten gespot. Wij zijn net terug uit Peru en de belangrijkste vangst was een condor, een wandelende tak (heel grappig) en een grooootttte tarantula. Brrr. De belangrijkste activiteit naast de jungle was de Incatrail lopen. Echt een aanrader, prachtig. Maar heel toevallig hebben wij het met een aantal Belgen ook over ons schone wieveke gehad en volgens hen en ons is dat toch echt Ivan Heylen die dat zingt:).

  Tot hoors maar weer, x Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.