Kamperen in coronatijd 3

      3 Reacties op Kamperen in coronatijd 3

Het blijft boeiend om te zien hoe er op de verschillende plaatsen met corona wordt omgegaan. Hoe het werkt weet ik niet, maar in elk land is toch een soort vertrouwen in de eigen deskundigen ontstaan. Dus doen we wat ze zeggen. Ook als er deskundigen zijn in andere landen die er net iets anders tegen aankijken. Waar in Frankrijk 1 meter genoeg is om het virus buiten te houden, moeten we in Nederland toch echt anderhalve meter afstand bewaren. Nou kun je natuurlijk beweren dat dit gewoon een glijdende schaal is. Hoe groter de afstand tussen mensen, hoe kleiner de kans dat het virus overspringt. Als we allemaal een paar dagen 100 meter uit elkaar blijven is het klaar. Denk ik. Boeiender is de toepassing van het mondkapje. Ik vertelde al van de mondkapjesgekte op een van de vorige campings. Daar werd verder overigens niks gedaan. Geen wasbakken afplakken of douchehokjes barricaderen om de anderhalve meter te garanderen. Inmiddels zitten we op een camping met én mondkapjesgekte én afgeplakte wasbakken. We zitten hier dus redelijk veilig. En dat vinden waarschijnlijk de meeste Spanjaarden hier. Maar wat maakt nou dat we onze “eigen” deskundigen hoger inschatten dan die van de buren? En moeten die deskundigen dan niet eens een keer met elkaar aan tafel? Congresje? Of is dat niet leuk als dat virtueel moet? Of zit ik er helemaal naast en zijn de deskundigen het wel eens, maar de politici niet?

Flauw-blauw met vaalwit

Kamperend in Spanje valt me iets op. Kamperen met een goede lichtgewicht tent is echt uit. Niet doen. Je hoort er niet meer bij. Wat wel kan is bij de Decathlon een Quecha aanschaffen. En dan wel in de kleuren flauw-blauw met vaalwit. Niet aan te slepen. Een enkeling dacht slim te zijn door een opgooitentje te kopen bij diezelfde Decathlon. Maar die hebben allemaal de spijt op het moment dat ze zo’n tentje weer op moeten vouwen. Ik heb er al meerdere mee zien worstelen. Pas als er hulp komt van een ervaringsdeskundige (die inmiddels zo’n flauw-blauw-met-vaalwitte tent heeft gekocht) lukt het. Ik heb sowieso de afgelopen dagen opvallend veel mensen zien worstelen met hun tent. Allemaal nieuwkomers op de kampeermarkt, denk ik. Een hoogtepunt was vandaag. Wij waren op tijd op onze camping aangekomen (Urrobi). Dus konden wij vanuit onze stoeltjes de rest aanschouwen. Er wam een echtpaar aan, rond de 40, 2 kindjes. Hij met een buikje en een knotje. Zij al een moeke met de belofte om nog meer moeke te worden. Hij heeft eventjes de handleiding vast, legt die terzijde en begint. Zij levert commentaar, pakt af en toe de handleiding erbij en trekt zo nu en dan aan een touwtje. Ze zijn zeker anderhalf uur bezig geweest om zo’n flauw-blauw-met-vaalwit-tentje op te zetten. Ik denk niet dat ze morgen verder trekken.

Nee, dan onze buren. Echtpaar halfweg 50. Als ik niet in Spanje was zou ik denken dat hij een degelijke docent Duits is. Maar zal dus wel geschiedenis zijn, of zoiets. Zij is een gewaardeerde, want deskundige, bibliothecaresse. Denk ik. Ze kwamen tegelijk met ons aan op de camping. Na enig overleg haalde hij de fietsen van het dak van de auto en plaatste die tegen een boom. Hun plek. Vervolgens vertrokken ze weer. Wellicht boodschappen doen? Wandeling? Na een uur of 2 komen ze terug. Ze hebben een tent gekocht. En 2 mini-stoeltjes en een kookstelletje. Alles! Het tentje (nee, geen flauwblauw-met-vaalwitte) staat zo. Geen probleem. Alleen lijkt het mij een beetje klein. Twee kindjes van een jaar of 5, 6 moet nog wel kunnen. Maar 2 volwassenen? Ik hoop dat ze veel van elkaar houden.

Nieuwe tent

3 gedachten over “Kamperen in coronatijd 3

  1. rita

    Toch heb ik een hekel aan die zgn. ervaringsdeskundigen die vanuit een stoeltje andere mensen aanschouwen.Wij wilden ook eens kamperen met een niet uitgeteste tent waar te lange tentstokken bij geleverd waren. Na vele ‘aanschouwingen ‘+leedvermaak kwam er uiteindelijk een reddende engel die een zaag bij zich had (waarvoor nam hij die eigenlijk mee?). Snap het Ton, dat jij met slechts 4 fietstassen, zonder gereedschap op pad bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.