Wandelen

      1 reactie op Wandelen
Op weg naar Plan d’Aniz

Sommige mensen zijn echte wandelaars. Anderen, zoals ik, echte fietsers. Ik heb natuurlijk de voor de hand liggende argumenten waarom fietsen leuker is. Zo hebben de wandelaars hun argumenten. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ook sommige motorrijders uit kunnen leggen waarom het leuk is wat ze doen. Zoals echte wandelaars ook wel eens zin hebben in een stukje fietsen, zo hebben wij wel eens behoefte aan een wandeling. Vooral omdat ons dat op plekjes brengt waar je als fietser niet komt. Wij zijn gisteren per ongeluk in Borda Bisaltico terecht gekomen. De camping in Hecho was namelijk vol. En wat blijkt? Dit is inmiddels de derde keer dat ik hier ben. Zonder opzet. De eerste keer hier terecht gekomen met Annette, Loes en Bas. Gewoon op vakantie, zwervend door de Pyreneeën. Toeval. De tweede keer was met René. De Transpirinaïka. Een mtb-tocht uitgestippeld door George. Deze George had de etappes bedacht en de overnachting geregeld. Ook eentje in Borda Bisaltico. En nu nog een keer op de vakantiefiets. Geen straf overigens. Een enorm groot terrein, met veel verspreid liggend plaatsen. Prima voorzieningen en een goed restaurant. Erg aardige mensen*. En een startpunt voor wandelingen. Vandaag 25 km gewandeld. Prachtig! Omhoog door de bossen naar een refugio, door naar de open velden richting een prachtig dal op zo’n 1700 meter hoogte: Plan d’Aniz. Veel koeien en paarden en water. En steeds zicht op majestueus zwevende gieren boven en tegen de steile rotswanden. Een geweldig uitje voor ons. Morgen weer op de fiets. Wellicht op naar nieuwe wandelingen!

* Terwijl wij zaten te eten, laat want Spanje, barstte er een onweersbui los. Stevig. Ik toch nog maar een kopje koffie, in afwachting van beter weer. Het is namelijk nogal een endje lopen van het restaurant naar onze tent. Uiteindelijk afgerekend en eens in de deuropening gekeken. Tja. Komt er man van de camping naar ons toe. “Wacht maar even”, zegt ie, “ik heb ergens een paraplu.” Even later komt ie terug. Niet gevonden. “Maar kom maar, ik pak de auto en zet jullie even af. Waar staan jullie?” .

Plan d’Aniz

1 gedachte over “Wandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.