Close encounter

      4 Reacties op Close encounter

We zijn naar Campbell River gegaan om nog een keer walvissen te kunnen kijken. Voor Orca’s kun je beter doorfietsen naar Telegraph Cove. Maar ja dat is weer twee dagen fietsen extra en je kunt niet alles in een jaar. Onze gids/kapitein was Jan. Een vrouw. En dat kun je je beter voorstellen als je haar naam op z’n Canadees uitspreekt: Jèn. Al na 10 minuten zagen we een bultrug zijn natte adem uitblazen. Prachtig. Het lukt Jèn om in ongeveer hetzelfde tempo op gepaste afstand met de bultrug mee te varen. Ze moet een afstand van zo’n 100 meter houden tot de walvissen. Op een gegeven moment was de bultrug onder gedoken (duurt dan een minuut of 4, volgens Jèn). Tegelijk kruiste een wat groter schip zijn baan. Ik was benieuwd waar de bultrug nu op zou duiken. Staand op de voorplecht tuurden we over het water, bedacht op elke vreemde rimpeling. In ene keer een hoop lawaai en gespetter: de bultrug was pal voor de boot opgedoken, er zat geen meter meer tussen. Wat een joekel van een beest! Jèn schrok zich het apelazarus. Ze gooide het gas eraf, sloeg haar hand voor haar gezicht en begon een hele serie oh-my-god-‘s. Vervolgens greep ze haar marifoon om het voorval te melden. Daarna kwam haar vraag aan ons of de bultrug de boot had geraakt. Nee dus. Boot en bultrug kunnen het navertellen.

4 gedachten over “Close encounter

  1. Marianne

    Mooi en leuk geschreven verhaal weer Ton! Fijn om te horen dat alles goed gaat en dat jullie veel genieten van de reis. Ik hoop dat de volgende 50 weken ook zo prachtig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.