Berg

      2 Reacties op Berg
Wandeling naar Lac Lurien

Het ligt voor de hand om te zeggen dat ik tegen onze volgende etappe opzie als tegen een berg. We zitten namelijk in Laruns, aan de voet van de Pyreneeën. En tenzij we terug gaan naar Pau, zijn er 2 opties om verder te gaan: de Col d’Aubisque of de Col du Pourtalet. Het wordt de laatste, want die brengt ons naar Spanje. En dat willen we. Is wel 29 km klimmen naar een hoogte van 1794 meter. We zitten nu op 511 meter. Daar kun je dus best wel tegen opzien. De Pourtalet stond voor vandaag op het programma. Gisteren met de bus naar Lac de Fabreges gegaan en vanaf daar “gewandeld” naar het Lac Lurien. Ook zo’n 1200 hoogtemeters, maar dan in veel minder kilometers. Heel mooi, maar kuiten, billen en bovenbenen hebben er vandaag nog flink last van. Wat dat betreft komt het niet slecht uit dat we vandaag toch nog maar niet gaan fietsen. Ik heb aan een oog last van vlekjes en lichtflitsen. Toch maar even door een huisarts naar laten kijken. Gelukkig kan dat vanmiddag. Als het goed is gaan we dan morgen de Pourtalet op. Kan ik nog één dag tegen de berg opkijken.

Hier nog wat foto’s voor iedereen die om wat voor reden dan ook dit jaar niet naar de Pyreneeën kon gaan.

Op naar Lac Lurien
Het Lac Lurien
Waakzame marmotten
Jonge marmot

2 gedachten over “Berg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.