Kamperen in coronatijd – 2

      1 reactie op Kamperen in coronatijd – 2
Vertraagd, maar niet geschrapt. De Tour komt naar Laruns!

Wij zijn nu zo’n 4 weken onderweg. We komen nog steeds veel coronavoorzichtigheid tegen. Soms ook bangigheid. Nu zijn wij zelf wel een beetje voorzichtig, maar niet bang. Ik onderschat de ernst van de ziekte niet. Lijkt me vreselijk. Maar ik acht de kans op besmetting voor ons niet zo heel groot. Wij zijn ongeveer altijd buiten en zoeken geen grote groepen mensen op. Zingen kan ik niet, en naar de kerk wil ik niet. Verder hoeven wij ook niet bang te zijn voor code oranje of rood. Het grootste risico dat je loopt is dat je reisverzekering je terugreis niet betaalt (wij hebben geen reisverzekering) of dat je baas je verplichte quarantaine als verlof afschrijft (wij hebben geen baas).  Wij laten ons voorlopig dan ook niet door grenzen tegenhouden. Maar wij houden ons natuurlijk wel aan de regels. Zo ook hier op de camping in Laruns. De mevrouw van de camping is ook de trotse heerser van de camping. En ik vermoed dat zij alleen de camping open mocht gooien na strikte afspraken met de burgemeester. Dus worden die afspraken duidelijk uitgelegd en gaat zij er vanuit dat iedereen zich er ook aan houdt. Zo niet, dan word je er op  aangesproken. Dus ook wij kregen een duidelijke uitleg. Als je naar het sanitairgebouw gaat, draag je een mondkapje. Je ontsmet je handen met de gel die op het tafeltje rechts van de ingang staat. De oude indeling mannen-vrouwen is veranderd in ingang–uitgang. Allemaal duidelijk met pijlen aangegeven. De mevrouw zelf (en haar man en zoon) lopen de hele dag te poetsen. Alles is brandschoon. Dat poetsen wordt gecombineerd met toezicht houden. Nóg een reden om niet van de regels af te wijken. Als klap op de vuurpijl wordt bij iedereen die voor de eerste keer het sanitairgebouw in wil, de temperatuur opgemeten. Met zo’n apparaatje dat ik alleen van tv ken. Dat wordt vanaf een centimeter of 10 op je voorhoofd gericht en geeft dan de temperatuur aan. Nu kwamen we net van de fiets af. Ik was nog aan het nazweten. En ik vermoed dat de temperatuur van de buitenlucht ongeveer 35 graden was. De mevrouw richt haar meter op mijn voorhoofd en drukt af. Ze kijkt op het schermpje en zegt: 35,8. In mijn ontoereikende Frans wil ik een grapje maken over de wel erg lage temperatuur. Maar daar gaat ze niet in mee. Ze drukt nog een keer af en laat mij het schermpje zien. Dit is serieus en ze vertrouwt het apparaat. Punt. Nee, in Laruns ga ik geen corona krijgen.

Corona of niet: de Tour komt!

1 gedachte over “Kamperen in coronatijd – 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.