Natuur & Landschap – 2

      Geen reacties op Natuur & Landschap – 2
Kasteel Biron

Als je zo de Dordogne doortrekt zie je langzaam veranderingen in de omgeving. Meer kastelen en meer opgeknapte huizen. Je zou bijna denken dat Engelsen en Nederlanders, die in het verleden wel vaker ruzie hebben gehad met de Fransen, een manier hebben gevonden om de Dordogne alsnog te confisqueren.  Al verder afzakkend naar het zuiden, valt nog iets op. Als nietsvermoedend toerist, kun je zomaar denken dat de Fransen meer zonnebloemolie drinken dan wijn. Maar dat geloof ik niet echt. Wel mooi trouwens, die uitgestrekte velden met zonnebloemen. Veel mooier dan die wijnranken.

Zonnebloemen in de Gers.

Verder merk ik dat we makkelijker een fort, bastide, kerk, basiliek of abdij overslaan. Effe genoeg cultuur gehad, denk ik. Of is dat aanstellerij? Tijd voor de bergen!

Lunch in Gavaudun.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.