Stilte

      2 Reacties op Stilte

Als je wilt, kun je wel een goede definitie van stilte vinden. Maar toch heb ik afgelopen week een paar mooie varianten van stilte meegemaakt. Op maandag kwamen we begin van de middag aan in Le Grand Villotte, bij Jorrian en Roo. Don en Nardy waren een dag eerder al aangekomen. Het was een warm bad. En bij mij valt meteen de behoefte weg om te bloggen. Radiostilte. Een heel ander soort stilte trof mij op donderdagavond. Annette en ik zaten heerlijk te eten op een fantastisch plekje: L’Auberge de Panivol. We zaten daar met Birgit en Hendrik. Op zich al bijzonder. Ineens viel mij op dat er ook een soort stilte heerste. Niet echt, want er zaten meer mensen op het terras, de ganzen raakten ergens opgewonden van en ook de geiten hadden wat te bespreken. Maar het was de stilte van de afwezigheid van geluiden die er niet bij hoorden. Heel mooi. En dan het stille lijden. Gisteren waren we op weg naar Périgeux. Na een kilometer of 70 was ik er wel klaar mee. Genoeg geklommen, genoeg gezweet. Maar ja, we moeten wel ergens boodschappen doen en een camping vinden. Dus nog maar even verder. Maar dan blijken de laatste kilometers nog even lekker omhoog te lopen. Ook nog langs een snelweg en ook nog in de zon. Op dat moment zwoegde ik in stilte. Maar in mijn hoofd is het heel druk. Ik vervloek alles en iedereen die er voor gezorgd heeft dat ik daar nu op deze manier moet afzien. Ook mezelf dus. Ik denk dat ik door de stilte heen dat chagrijn uitstraal. Er is vast niemand die mij op dat moment durf te vragen hoe het gaat. Zou ik toch op zo’n moment in gesprek raken, en zou iemand vragen wat ik over een half uur aan het doen ben, dan kom ik waarschijnlijk al snel tot rust. Ik zie mezelf op mijn stoeltje op de camping zitten, genietend van het biertje dat ik net bij de Lidl gekocht heb. In stilte.

2 gedachten over “Stilte

  1. Don Olthof

    Wat mooi dat in mijn nabijheid een nieuwe definitie van stilte is ontstaan. Filosofie van de bovenste plank.
    Ons samenzijn in Busserolles was overigens, zeker ook door de enorme gastvrijheid van Roo en Jorrian, van een grote vertrouwdheid, uiteraard intellectueel van hoog nivo en wat betreft sportieve prestaties ben ik het met je eens dat er nog veel te oefenen is. Dat geldt overigens ook voor de sportieve aktiviteit die ik aanvullend heb verricht: golfen met Jorrian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.