Franse schlagers

      2 Reacties op Franse schlagers

Al fietsend komen er bij mij allerlei deuntjes boven. Ik heb al eens eerder mijn verwondering uitgesproken over dit proces. Maar die verwondering verandert gelukkig niks aan het proces.

Eergisteren fietsten wij richting Vienne le Chateau. Ik was al geruime tijd toe aan een kop koffie. Met elk dorpje laaide de hoop weer op. Ook hier vergeefs. Zelfs de bakker, die het in een Frans dorpje meestal het langst volhoudt, had er de brui aangegeven. Dan maar met mijn hoop richting het volgende dorpje. Vienne la Ville. Dat klinkt groter, dus mijn hoop werd ook groter. Al fietsend begon ik een liedje te neuriën. Ik had niet meteen in de gaten welk nummer het was. Na even nadenken kwam ik op “J’aime la vie”. Toen viel ook het kwartje. In mijn beroerde uitspraak komen “Vienne la Ville” en “J’aime la vie” heel dicht bij elkaar. Overigens was er ook in “Ville” geen koffie…

Fiets.

Als het eten een beetje beroerd is gevallen. Of als ik om een andere reden lichtelijk ongesteld ben, wil ik wel eens per ongeluk een poefje laten. Op dat moment doe ik net of Annette ineens Jerôme heet. Ik zing dan zachtjes “Oui, Jerôme, cést moi”. Annette weet dan dat ze beter even uit de buurt kan blijven.

2 gedachten over “Franse schlagers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.