Kamperen in coronatijd

      2 Reacties op Kamperen in coronatijd

Waarschijnlijk zijn de meesten van jullie die corona wel een beetje beu. Ik ook. Maar toch ga ik er regelmatig wat over schrijven. Ik denk namelijk dat we over een paar jaar met verwondering terugkijken op deze periode. En dan is het toch leuk wat verhalen en plaatjes te hebben.

Knap gekapt met bandana de abdij Val Dieu binnen.

Ik was nieuwsgierig wat wij om te beginnen in België, maar later ook in Frankrijk en verder, zouden merken van de corona-aanpak. Als ik Rutte mag geloven waren wij de slimste met onze “intelligent lockdown”, maar daar heb je weinig aan als je in België wilt kamperen. We fietsten op maandag 6 juli België binnen. Als vanouds: niks gemerkt. In een keer hebben ze andere nummerborden en iets andere bouwstijl. Mooi. Wij slopen de Ardennen binnen en gingen voorzichtig aan op campings letten. De eerste was dicht. Althans voor echte kampeerders. Oeps, met die optie had ik geen rekening gehouden. De volgende serieuze overnachtingsplek was bij Annemarie in Targnon. Geen probleem. Wel stond ik even te bekijken hoe ik bij haar het restaurant annex de receptie binnen moest komen. Veel lint. Gedwongen langs een handendesinfectiestation. En ja, een kleine doorgang naar de voordeur. Voor de ingang van de wasgebouwen een tafeltje desinfectiegel. Mannen en vrouwen in één afdeling. Scheelt desinfecteren. Slechts elke tweede wasbak beschikbaar. Ook om de douche een soort barricade. Eenvoudig, met tape, maar doeltreffend. Kortom, geheel volgens de regels. Nog net geen met polycarbonaatplaten gescheiden pisbakken zoals in Eijsden.

De tweede camping in België was in Bastenaken. Niks van corona te merken. Ja, er hing een bordje bij de wasgebouwen dat ze tussen 10 en 11 gesloten waren vanwege “desinfectie”. Ik vermoed dat ze vóór corona op die tijd gesloten waren vanwege de schoonmaak.

Zelfs de kerkbanken staan op gepaste afstand.

In Frankrijk nóg rustiger aan het coronafront. Onze eerste camping ligt aan de voet van de Citadelle van Montmédy. Een gemeentecamping zoals bijna elk dorp in Frankrijk er een kent. Geen desinfecterende gel, geen waarschuwingen en de beheerder poetst met gewone zeep de wasbakken. In de winkels lijkt het aan de mensen zelf overgelaten te worden of je een mondkapje op doet of niet. Het personeel draagt er wel een. Ook op onze tweede camping, in Varenne-en-Argonne geen of nauwelijks corona-maatregelen. Ik begin bijna te denken dat het voorbij is……

Bij de ingang van Super U.

2 gedachten over “Kamperen in coronatijd

 1. Twan

  Dag Ton en Anette
  Geweldig om zo weer mee te lezen. Doen me denken aan de stukjes van Martin Bril in de Volkskrant. Op welk tijdstip van de dag schrijf je ze eigenlijk?

  Nog even over de terugkeer van Arjen Robben. In Trouw , even geleden, werd een vergelijking gemaakt tussen Arjan Robben en Jezus. Zwager Joop reageerde in een ingezonden brief als volgt: ” Het moet niet te gek worden. Om Arjen Robben nu te vergelijken met Jezus (Religie & Filosofie, 2 juli ).
  Oke, ,hij is goed, maar niet zo goed als Robben … “.

  Goeie reis gewenst naar Compostella! Ga daar onder de Botafumeiro maar eens horen of JC ( of JC ) er zich ook in kan vinden. Of hij zich voorbij gefietst voelt…

 2. Lindy

  Hallo oom en tante,

  Leuk om jullie berichten weer te lezen!
  Ik ga proberen ze in mijn mail te ontvangen maar even afwachten of het lukt en dan ga ik weer meelezen.

  Veel plezier en succes! Hopelijk snel beter weer (als jullie dat al niet hebben)

  Groetjes
  Lindy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.