Volle tassen

      2 Reacties op Volle tassen

Gisterenochtend in Bastogne was het fris. Koud eigenlijk. Sombere wolken trokken over waaruit het begon te miezeren. Een beetje onder een overhangende boom zitten kleumen. Eitje bakken, koffie zetten. En vervolgens elkaar aankijken: wat was hier nou zo leuk aan? Dan even nadenken welke kleren we vandaag aan doen. Warm, dus. En droog. Dat hebben we allemaal bij ons. Ik zie zelfs uit de tas van Annette een wintermuts komen. Kunnen we die niet beter hier achter laten? Verkeerd moment voor de goede vraag. Komt nog wel een keer. Ik verbaas me erover hoeveel kleren ik bij me heb. Ik dacht dat ik steeds “leaner” op reis ging.Overigens overheersen de kleren voor een warm weertype. Maar dan nog. Ik haal zo al 3 fietspolo’s uit mijn tas. oké, een of twee daarvan zijn gekleed genoeg om aan te doen in eetcafé. Laat nog maar even in de tas zitten. Ik hoop dat ze snel slijten. En ja, coronatijd vraagt om een extra kledingstuk: het mondkapje. Annette heeft mooie gemaakt voor ons van een lapje fraaie Afrikaanse stof. En bij het “verhuizen” kwam ik nog mondkapjes van de bouwmarkt tegen. Ook maar meegenomen. Maar wat blijkt? De bandana die ik heb ingepakt om mijn kalende kruin tegen de zon te beschermen is een perfect mondkapje. Gewoon een stukje naar beneden trekken en klaar. Maar ja, om die andere kapjes nou weg te gooien….

Knap gekapt met een bandana.

2 gedachten over “Volle tassen

  1. Marianne Evertse

    Alle mooi geschreven blogs heb ik al gelezen, maar nog niet gereageerd…
    Bastogne (van die kandij koekjes?) al voorbij, maar nog geen mooi weer. Ik zal voor jullie duimen voor een lekker ☀️. Dat maakt het leven (fietsen) een stuk leuker. Wanneer de fietsshirtjes zijn versleten, kan Annette daar vast ook wel nieuwe mondkapjes van maken; circulaire shirts zijn hot!! Goede reis verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.