Fietsers

      3 Reacties op Fietsers
Bastenaken

Wij zijn fietsers. Maar die zijn er in een heleboel soorten. Toen wij gisteren Eijsden uit fietsten werden wij op een klein klimmetje voorbijgefietst door een groep van 8 mannen. Oud, mijn leeftijd. Anders kun je ook niet op maandag overdag met een groepje gaan fietsen. De kopman keek ons aan en vroeg “Santiago?”. “Ja”, antwoorden wij. Nou, had hij ook ooit gedaan, prachtig. Hij wenste ons veel plezier. En zo ging dat door. Vijf van de acht bleken een keer naar Santiago de Compostella te zijn gefietst. Wij zaten, geheel onwetend, ook op die route.

Bastenaken

’s Avonds kwamen we op een camping vlak onder Targnon, die gerund wordt door een vrouw van Zeeuwse komaf: Annemarie. Ze was hier lang geleden met haar man neergestreken. Best wennen in het begin, want erg eenzaam. Zij hield het vol, haar man niet. Hij is nu haar ex. Achter de bar hingen drie foto’s van profwielrenners. Dat trok mijn aandacht natuurlijk. Wat bleek, Antwan Tolhoek hing daar omdat hij als Zeeuw ook ooit met zijn ouders op deze camping was geweest. Op trainingskamp. Ook hing daar een foto van Philippe Gilbert. Dat is omdat Annemarie fan is van Philippe, zelfs lid van de fanclub. Daar tussen in hing nog een foto van Tim Wellens. En dat komt omdat zijn ouders in de buurt van Targnon een buiten hebben waar Tim als jongeling kwam trainen. Toen moeder Tim een keer in de bar van Anne-Marie kwam, vond ze dat er tussen Antwan en Philippe ook een foto van Tim moest komen. Maar er mag inmiddels wel een wat meer recente foto komen. Aldus Annemarie. En wij vinden dat wij in goed gezelschap zijn als wij de Ardennen doorkruisen.

Op weg naar Bastenaken.

PS. Voor de wielerliefhebber: ik heb met overmacht de eerste plaatsnaambordjessprint (Middelrode) gewonnen. #Trots

3 gedachten over “Fietsers

 1. Henriëtte

  Ton, je kunt behalve meteoroloog (neerslagtig) ook schrijver worden voor de een of andere krant over jullie fietstocht.
  Annette las bij mij in BN/De Stem het artikel (hele pagina met foto’s) van Edwin Swinkels “Tour d’Europe.
  Hij fiets via acht Europese landen van Den Haag naar Barcelona. Leuk om te lezen en jullie verhaal ook.
  (Maar……………hij overnacht altijd wel in hotels.)
  Zonnige dagen gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.