Geschiedenis

      5 Reacties op Geschiedenis

Een wijs man heeft ooit gezegd: “Als je de geschiedenis niet kent, ben je gedoemd die te herhalen”. Dat is natuurlijk niet fijn als het gaat om dommigheid die je kon vermijden als je geweten had dat die dommigheid al eerder uitgehaald was. Maar wat nu als je iets leuks nog eens wilt doen? Inderdaad: “Als je de geschiedenis kent, kun je ervoor kiezen de leuke dingen te herhalen”. Zodoende zitten wij weer op de fiets.

Na een behoorlijk hectische week van werk afsluiten, verhuizen, spullen over het land verdelen en afscheid nemen van vele geliefden, vertrokken wij vrijdagmiddag 3 juli uit Berlicum. Na anderhalve kilometer hadden wij onze eerste stop. Ik was namelijk vergeten de banden op te pompen. Gelukkig zit er in Middelrode een goede fietsenmaker (Kivada). Terwijl ik nog een plekje zoek om mijn fiets tegenaan te laten leunen, loopt Annette al naar binnen om een pomp te vragen. Op dat moment komt de buurman van Kivada thuis. Op zijn fiets. Hij bekijkt onze fietsen en vraagt belangstellend: “Waar gaat de reis naar toe?”. De man,ongeveer mijn leeftijd, blijkt een ervaren fietser. Hij heeft ook ooit in zijn eentje de tocht naar de Pyreneeën gemaakt die wij ook willen maken. Nog sterker, hij is ook wel eens helemaal naar Santiago de Compostella gegaan. Als begeleider van 4 mensen op een scootmobiel (met benzinemotor die scootmobiels, dat wel). Gedeelde liefde voor de fiets dus. “Maar”, zegt hij, “het had niet veel gescheeld of ik had niet meer gefietst”. Bleek dat hij corona had gehad. Heftig. Twee weken ziekenhuis. Kantjeboord.

Corona bepaalt niet óf wij gaan fietsen, wel wáár wij gaan fietsen. En laat dat nou beginnen in Oost Brabant, het hart van de corona-uitbraak in Nederland. Langs dorpjes als Boekel, Erp en Gemert de Peelse Venen in. Onderweg een nieuw soort bermvervuiling: mondkapjes.

5 gedachten over “Geschiedenis

 1. Henriëtte

  Een leuke ‘geschiedenisles’.
  En geweldig, dat jullie -ondanks het ‘corona’ gedoe- toch gestart zijn voor de fietstocht door Europa (en misschien Marokko).
  Liefs & groetjes Henriëtte

 2. Marianne Evertse

  Een mooi geschreven start! Ik blijf jullie volgen en ook lekker mee genieten van jullie reis.
  Dapper; niet dromen maar doen. Geniet samen! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.