LEKkere zomer

      3 Reacties op LEKkere zomer

Iedereen in New Mexico begint er over. Dat er zoveel regen is gevallen dit jaar. Terwijl het de laatste jaren juist zo extreem droog was. Dus zo groen als wij de woestijn nu zien, is eigenlijk heel bijzonder. Zo groen is ie nooit. Alles groeit en bloeit dan ook zo goed. Ook de “Goatheads”. Een plantje dat kleine, scherpe doorns heeft. Maar groot genoeg om nét door je buitenband heen te komen. En dan maken ze een piepklein gaatje in je binnenband, die dan langzaam leeg loopt. En dat gaatje kun je eigenijk alleen maar terugvinden als je de opgepompte binnenband in water kunt onderdompelen. Maar water is er niet. Wat we bij ons hebben, is ons drinkwater. Dat hebben we hard nodig om te drinken. Dus heb ik nu een stel lekke binnenbanden in mijn tas. Gisterenmiddag drie keer lek, vanochtend ook drie keer. Daar moet ik er morgenvroeg maar een paar van plakken. Voor de laatste etappe. Dat kan op deze camping in Columbus. Hier hebben ze wasbakken met stoppen. Fijne zomer hier in New Mexico. Ook René en Kelsey reden natuurlijk lek, maar ik reed lekker!

image

Naschrift:
Terwijl ik bovenstaand stukje aan het typen was, flink zwetend in mijn tentje, kwam Kelsey langs. Ze had gezien dat er voor Columbus een weerwaarschuwing was afgegeven. En wel accuut. We hadden natuurlijk de bui al zien hangen. Maar op een afstandje was ie vooral mooi, niet dreigend. Ook was de wind al flink toegenomen, maar nog niks om wakker van te liggen. Maar volgens de officiële waarschuwing zou er flinke hagel komen, zware windstoten boven de 100 km per uur en dodelijke bliksemflitsen. Iedereen in Columbus en omgeving werd aangeraden een schuilplaats te zoeken. Van steen als het kan. Dus hup, de belangrijkste spullen gepakt. Fiets mee en maar hopen dat de tent blijft staan. Vanaf het toiletgebouw hadden we mooi zicht op de storm. De camphost en nog iemand kwamen voorbij om te informeren of alles oké was. Ja, dus. En we hebben mazzel. De zware bui trekt net langs ons heen, en raakt volgens mij Las Palomas vol. Misschien dat we er morgen nog iets over horen. Ik zit inmiddels weer in mijn tentje. Ik ga nu echt slapen. Morgen is de woestijn weer een beetje groener….

3 gedachten over “LEKkere zomer

  1. Twan van Dijck

    Vanuit een zonnig Frankrijk de laatste berichten gelezen over je reis. Met Wifi ook het laatste deel van je reis kunnen volgen, Met al grote bewondering voor jullie prestatie en genoten van je beeldende verhalen. We zien elkaar binnenkort wel weer .

    gr. Twan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.