Hachita

      1 reactie op Hachita

Die naam had ik onthouden, Hachita. Dan ben je er namelijk bijna. Het is de voorlaatste halte. En daar zijn we nu, Hachita. Midden in de Chihuahua-woestijn. “We” zijn René, Kelsey en ik. Ja, sinds gisteren zijn we met zijn drieën. Was wel grappig. ”s Ochtends had René iets meer tijd nodig. Moest zijn tent nog inpakken en banden oppompen. Omdat ik nog maar een halve bidon water had ben ik gestopt bij het eerst barretje annex winkeltje. Het ligt iets van de weg af dus ga ik kijken of René er al aan komt. Stelt je voor dat hij gewoon door rijdt. Daar komt ie al aan in verte, met zijn Bob-aanhanger. Ik zwaaien, hij terug zwaaien. Tot mijn grote verbazing komt even later een vrouw het parkeerterrein op gereden. Kelsey. Zij ook verbaasd, want zij dacht dat ik één van de Duitsers was, die opeens de geest had gekregen. Want ik ging natuurlijk wel een stukje harder dan die Duitsers. We hadden elkaar al gezien in Pietown. Zij was daar met Chris, een Amerikaanse jongen, en een Engels stel. Nu bleek dat zij elkaar onderweg hadden ontmoet. En omdat Kelsey minder tijd heeft om te fietsten dan die anderen, was zij maar alleen verder gegaan. Zoals ze ook alleen was vertrokken in Roosville. Dapper voor een vrouw alleen. Maar ze was niet zo dapper dat ze ook alleen tot de Mexicaanse grens durfde te gaan. Ze wilde via Deming naar huis vliegen (in de buurt van Seattle). Ik bood haar natuurlijk aan om me ons mee te fietsen tot El Paso. Daar heeft ze niet lang over na hoeven denken. Ze wil toch wel graag de tocht tot aan de grens afmaken.
Zodoende zitten we nu met zijn drieën in Hachita. Niet in het Mexicaans aandoende dorpje dat ik verwacht had, maar op een reeds jaren gesloten RV-parking in een verder desolaat gat. Ik heb de laatste uren één boer voorbij zien komen en verder alleen auto’s van Border Control. De mannen die op zoek zijn naar drugstransporten en illegale migranten. Morgenvroeg kunnen we water krijgen op het postkantoor. En dan naar de grens bij Columbus. Volgens mij alledrie met gemengde gevoelens. Tevreden dat we het volbracht hebben. Spijtig dat het erop zit. Morgen meer.

1 gedachte over “Hachita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.