Biertje?

      Geen reacties op Biertje?

Dinsdagavond zaten wij in de Abiqui Inn. Een verrassend leuk motel voor het bijbehorend dorpje. Aardige mensen, ruime kamers en een goede keuken. Wij zaten lekker te dineren. Hadden we verdiend, vonden we. Ik bestelde een derde biertje. Het was weer een warme dag geweest. “Oh”, zei de serveerster, “ik moet even vragen of dat kan”. Vreemde woordkeus. Maar voor ik kon bedenken waar de aarzeling in zat, was ze al verdwenen. Na vijf minuten kwam ze terug. Mét een geopend flesje Corona. Gelukkig. “U slaapt hier in het motel?”. “Ja”, zei ik. Toen zette ze het flesje pas op tafel. Ik vroeg haar wat het probleem was. “Nou”, zei ze, “we hebben een strikt beleid als het om alcohol gaat. Er zijn veel te veel ongelukken met dronken chauffeurs”. Ik kon haar geruststellen. Ik ging zeker niet meer fietsen die avond! Wel goed dat ze het drinkgedrag van hun gasten in de gaten houden. Ik had al gezien dat er enorm veel flessen in de berm lagen. Niet alleen bierflessen, maar ook veel flessen waar sterke drank in gezeten heeft. En aangezien de New Mexicaan fietst noch loopt, vermoedt ik dat alles achter het stuur geleegd wordt en dan het raam uitvliegt. En als dat zo is, dan hebben ze inderdaad een serieus probleem met “drunken driving”. Enig lichtpuntje is dat je als verkeersslachtoffer een groot wit kruis krijgt met allemaal kunstbloemen. In de berm, tussen de flessen. Dat dan weer wel.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.