Fietsen of wandelen?

      2 Reacties op Fietsen of wandelen?

De dag begon met een klusje. Omdat mijn wiel gisteren in de laatste klim weer een flinke slag opgelopen had, ben ik er maar eens voor gaan zitten. Omdat ook de ketting nog een keer gewisseld moest worden én ik gisteren de campground bereikte met een langzaam leeglopende achterband, was ik wel even bezig. René, normaal gesproken het geduld zelf, begon een beetje ongedurig te worden. Hij zou alvast vertrekken, maar kwam niet verder dan de buurman. Even later kwam hij terug, met twee flesjes wijn (van die vliegtuigflesjes). Van de buurman, voor ons. Ik er dus ook even langs. Leuke enthousiaste kerel. Zelf een weekendje aan het vissen. Vangen en terug gooien. Hij houdt meer van bacon en ham dan van vis. Hij was vol bewondering voor onze tocht. Dat was pas echt outdoorsport. Ik heb hem bedankt voor de wijn en gezegd dat ik vanavond aan hem zou denken als ik de wijn zou opdrinken. Ik zit nu aan de cabernet.
Vanwege het gedoe met mijn achterwiel, heb ik vandaag zeer voorzichtig gereden. In klimmen, maar ook in afdalingen, stapte ik snel af als de weg vol keien, kuilen of geulen zat. En wat gebeurt? We krijgen vandaag de meest knaken weg van de hele Great Divide voorgeschoteld! Normaal maakte ik nog wat van mijn achterstand op René goed in de afdaling. Vandaag niet. Arme René, hij moet nu wel erg lang op mij wachten. Dat zal vast wel terug te zien zijn op de spotpagina. Het goede nieuws is dat het achterwiel het gehouden heeft.
Grappig is dat de zeer slechte conditie van de weg tot een discussie met René heeft geleid die we elke tocht opnieuw voeren. Hij vindt dat het er bij hoort. Slechte wegen die je dwingen een stuk met je fiets te lopen (omhoog duwen dus, die fiets met 25 kilo bagage). Ik vind het belachelijk dat ze je over zo’n pad sturen. Als ik wil wandelen, laat ik mijn fiets wel thuis, dat loopt makkelijker.

image

2 gedachten over “Fietsen of wandelen?

 1. doos

  Hi Guys…..

  Wàt hebben jullie al een monstertocht achter de kiezen! Iedere keer als ik op de spot kaart kijk ben ik weer onder de indruk! Af en toe kom ik een glunderende A. tegen die mij verteld dat zij net contact heeft gehad met Ton! Dan loop ik J. weer tegen het lijf in de gangen van de duizendschoon omdat zij de nieuwe mentor van haar dochter heeft ontmoet. Straks mag ik weer met jullie ritten maken in het vlakke NL (of die uitdagende bergrug net over de grens…..) Ik zie er nu alweer naar uit 🙂

  Ton, wat voor een wielen zitten er trouwens in die Salsa? Hoe is het zo gekomen dat alles nu zo zwak is geworden. Wel jammer….. Heel veel sterkte! Hopen dat alles heel blijft!

  Fiets ze en tot later? Ooit? (als ik René zijn dromen zo tussen de regels door lees….)

  Groet

  Jos

  1. Ton

   Ha Jos, speciaal handgespaakte DT Swiss. Hadden het moeten houden. Ik ga wel langs mijn fietsenmaker tzt, kijken hoe het heeft kunnen gebeuren. Ik moet zeggen dat ik waarschijnlijk een tijdje de fietsen in de schuur laat staan als ik eenmaal terug ben. Hoewel we vandaag weer eens heerlijk over asfalt hebben mogen rijden. Fantastisch landschap hier, toch iets anders dan de Kroondomeinen of zelfs Teutoburgerwoud. Of René mee terugkomt, weet ik nog niet. Je hebt goed tussen de regels door gelezen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.