Bonen en bastards

      Geen reacties op Bonen en bastards

Lekker om een dagje niet te fietsen. Geen overmatig gezweet, niet hoeven nadenken over stijgingspercentages en wanneer te eten. Goed bevallen. Vandaag moest blijken of één dag genoeg is. Nee, natuurlijk. Met één dagje rust herstel je niet van 25 dagen fietsen. Ik denk dat het al bijna Sinterklaas is als ik me weer helemaal uitgerust voel.
Het begon goed vandaag. Rustig het dal uit waarin Steamboat Springs ligt. Een klein maar pittig klimmetje bracht ons bij een stuwmeer in het Stagecoach park. Behoorlijk toeristisch. Watersport en vissen. Daarna de Lynx Pas (2650 meter) als echte test. De twee steilere delen, aan het begin en aan het eind, vroegen al behoorlijk wat. Tussendoor lekker peddelen door een prachtig dal. Veel jagers gezien, ook in tentjes. Wat blijkt, 1 september start het jachtseizoen. Maar in september mag je alleen met pijl en boog jagen. Vanaf 1 oktober mag je ook met een geweer schieten. Nu heb ik niks met de jacht. Ik vind het waardeloos dat je voor je lol beesten doodschiet. Maar de man die we tegenkwamen jaagt alleen met pijl en boog en doet dat om zijn vrieskist vol te krijgen. Hij koopt nooit vlees. Daar heb ik dan al meer begrip voor. Jagen (en schieten) zit sterk verweven in de cultuur van platteland hier. Het zij zo.
Na de pas op een mooie hoogvlakte terecht gekomen. We moesten daar een kreek oversteken. Dankzij beverdammen stond het water hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. In die kreek stond een auto vast. Een jonge kerel (ontbloot bovenblijf, tattoos) had de doorgang verkeerd ingeschat en was vast komen te zitten. Een stuk of acht Benidorm Bastards op Quads moest hem uit de penarie helpen. Met een lier en een stel kabels. Toen dat gelukt was en de vriendin eindelijk uit de auto durfde te stappen (blond haar, lange benen, gelakte nagels en een topje in camouflagekleuren) was de jongeman zeer dankbaar en vertelde de blonde dat ze er al veel langer op had aangedrongen dat haar vriendje een grotere pick-up moest kopen. De jongeman scheurde overdreven hard weg, wat een van de Bastards de opmerking ontlokte dat hij zeker nog iets te bewijzen had aan zijn vriendin. Hilariteit alom. Maar ook de Bastards op de Quads durfden niet over te steken, totdat wij lieten zien dat dat best kon, als je maar het goede pad kiest.

Na dit leuke intermezzo begon het echte werken. Weer veel, té lange processieklimmen. Dat vraagt van mij zoveel inspanning dat ik nauwelijks tijd heb om me heen te kijken. Dat is jammer, want toen ik mijn fiets bovenaan de laatste klim parkeerde, genoot ik van een prachtig uitzicht op het dal van de Coloradorivier, waarin ook Radium ligt. We hadden nog een stukje door kunnen rijden, maar ik had echt geen puf meer. Tentje opgezet op een recreatiepark. Veel mensen die gaan raften, kajakken of SUPpen op de rivier, hebben deze plek als uitvalsbasis. Even de rivier in geplonsd om af te koelen. Bouillon en bonen als avondmaaltijd. Nog wat gebabbeld met Matthew, buurman, die ook graag een keer de Great Divide wil fietsen. En: René heeft een kampvuur gemaakt! Eindelijk. Helaas hadden we geen forel of steak om te roosteren, maar gezellig is het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.