Frank of Johnny?

      2 Reacties op Frank of Johnny?

Afgelopen jaar heb ik best veel gecontempleerd. Denk ik. Eigenlijk vind ik dat contemplatie hoort bij een pater in bruine pij. Blote voeten in leren sandalen, al is de abdijvloer nog zo koud. De haren zo gedrapeerd rond de kruin dat het late avondlicht zorgt voor een schijnbare stralenkrans rond zijn hoofd. Enfin, ik heb al best veel nagedacht het laatste jaar. René is een veel praktischer type. Weet dingen te organiseren, voert efficiënt zijn bezigheden uit en heeft volgens mij niet zoveel op met contemplatie. Tot vanochtend. Om 7 uur gewekt door het zonnetje, zaten we al op tijd op de fiets. Strak blauwe lucht, fris ochtendbriesje van opzij. “Dit is het”, zegt René, “ik ben eruit, ik wordt een soort Frank van Rijn”. Nu moet je weten dat Frank van Rijn van beroep wereldfietser is. Het blijkt dat René onder invloed van het fietsen door de schier oneindige vlakte, welhaast spiritueel wordt. Hij gaat zelfs zover dat hij het plan oppert om zijn iPad hier ergens te begraven, als daad van de grote ommekeer in zijn leven. Dat de iPad van zijn baas is maakt de daad wat minder krachtig, maar de symboliek blijft. Hier fiets ik op dit grote moment in het leven van René. Ik fiets niet meer naast Johnny Hoogerland maar naast Frank van Rijn. Na ruim twintig kilometer bereiken wij een verharde weg. We slaan linksaf, waardoor we wind mee krijgen. We kunnen het tempo opvoeren. Ik rijd alvast aan als René zijn kaarten nog een keer goed moet vastbinden aan zijn stuur. Na een kwartier hoor ik hem aankomen. Ineens duikt hij links van de weg op. Kromgebogen over zijn stuur flitst hij voorbij. Ik vang nog net de term “gele trui” op. Oh nee, Johnny is terug!

2 gedachten over “Frank of Johnny?

  1. Hilda ezinga

    Ton houdt hem goed in de gaten ,want hij had stof tot nadenken. Waar draait het in het leven om. onder andere. Misschien komt hij anders terug na deze tocht. Ik denk het wel. Geniet van deze momenten met hem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.