Samen alleen

      2 Reacties op Samen alleen

Prima fietsweertje in Boulder. Bewolkt, belooft een graadje of 22 te worden. Mooi. Vandaag een vlakke etappe, volgens Rene. Worden uiteindelijk 1250 hoogtemeters. Alles in perspectief.
We gaan van Boulder heel langzaam omhoog. We moeten vandaag 3 keer de Great Divide oversteken, maar geen belachelijke klimmen. We fietsen een minuut of vijf naast elkaar, beetje keuvelen. ” Nee” zegt Rene, “vandaag geen lange ontsnapping voor Johnny”. Even later rijdt hij langzaam van mij weg. Zoals vaak. Ik snap het nu. Wij kunnen goed samen fietsen, omdat wij goed alleen kunnen fietsen! Echt, wij fietsen maximaal een uur bij elkaar in de buurt op de hele dag. Wel samen pauzes houden natuurlijk. Soms afgesproken, soms toevallig. Soms toch apart. Maar is niet erg. Wij fietsen samen alleen.

Vanaf Boulder wordt het steeds kaler en ruiger. Eerst nog veel boerderijen en koeien in het veld. Dan wordt dat langzaamaan minder. Tot het helemaal ophoudt en we door een onaards landschap rijden. Alleen maar sagebrush en stenen, en ook de sagebrush wordt steeds kleiner. Ik dacht nog, als er nu niks aan mijn fiets kapot gaat, wordt dit een dag om mijn komkommerblog te publiceren. Dat is een verzameling weetjes die mijn blog nooit gehaald hebben. Maar ja, vervolgens rijd je Atlantic City in, eindpunt voor vandaag. En dat klinkt groter dan het is: ongeveer 58 permanente bewoners. Het motel is failliet en staat te koop, de hutjes die bij het retaurant horen worden niet meer verhuurd: vervallen. Wat dan? Nou, zegt de restauranteigenaar, de vrouw van de snoepwinkel laat vaak wandelaars en fietsers in haar winkel slapen. Ik bel wel even, zegt ie. En ja hoor, daar zitten we nu. Geweldig mens. Geeft ons de enige sleutel die er nog is van de winkel. Graag onder de melkkan voor de deur leggen als je vertrekt morgen, want de winkel is gesloten op dinsdag. Wat een vertrouwen. Alles wat we gebruiken (ze heeft gelukkig ook redelijk normaal eten en drinken) kunnen we gewoon pakken. Leg het geld maar op de toonbank. En als er geen prijs bij staat, betaal maar wat het je waard is.
’s Avonds na het eten komt ze nog even langs gereden. Koud water brengen (de winkel heeft geen wateraansluiting) voor morgen en overmorgen onderweg. En warm water, zodat wij ons achter de winkel even kunnen wassen. Vanavond slapen we dus in de winkel. Moest ik toch even vertellen. Misschien gooi ik dadelijk alsnog de komkommerblog online. Ben ik er vanaf. Ook wel een mooi moment in de tocht. Waarschijnlijk zijn we morgen ergens onderweg halverwege onze tocht!

2 gedachten over “Samen alleen

  1. Twan van Dijck

    Dag Annet,
    Van mij mag Ton nog langer onderweg zijn ….. kunnen wij ook langer genieten van al die mooie verhalen.

    Samen apart …. ik snap het nu ineens van die omheining bij die tent. Toch ok weer samen apart kamperen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.