Kannibalisme of liefde?

      2 Reacties op Kannibalisme of liefde?

Geweldig om de hele dag in de natuur te zijn. Steeds om je heen kijken, mooie vergezichten, maar ook speurend naar dieren die je op de Veluwe niet ziet. Eergisteren, op de Red Rock Pass stak vijf meter voor mij een Amerikaanse das de weg over. Hij schoot de berm in, onder het hek door en liep toen parallel aan het hek mijn kant op. Ik stopte meteen. Op mijn hoogte aangekomen stopte de das ook. Waggelde een stukje mijn kant op, stak zijn neus in de lucht, alsof hij zijn neus meer vertrouwt dan zijn ogen en waggelde toen verder het veld in. Prachtig!
Gisteren zagen we bij het Indian Lake een eland met kalf in het water rond dabberen. Verder vele roofvogels, die ik helaas niet kan benoemen. Maar mijn lievelingsdier is toch de “ground squirrel”. Dat beestje zien we elke dag, al vanaf Calgary. Kleiner dan onze eekhoorn. Kenmerkende zwarte streep ingeklemd tussen twee witte op beide zijden. Een flufje oranje, oortjes met lange haren er op en een pronte staart die meestal recht omhoog wijst. Ze kunnen grappig rennen als ze in paniek net voor je fiets de straat oversteken. “Koddig” is het goede woord.
Nu zagen we laatst zo’n squirrel midden op de weg zitten, bij een platgereden soortgenoot. Mijn eerste gedachte was: hij zit te knabbelen aan de restanten van een vriendje. Foei! Mijn tweede gedachte was: hij doet een wanhopige poging om zijn overreden geliefde weer tot leven te wekken. Een veel fijnere gedachte. Ik hou het daar maar op. Hoewel ik eerlijk gezegd vermoed dat zelfs de kleine hersentjes van de squirrel wel snapte dat er niks meer van te maken was.

2 gedachten over “Kannibalisme of liefde?

 1. wally

  Ha kanjers,
  wat een geweldig avontuur beleven jullie!
  en Ton wat schrijf jij vermakelijk, een boek van jouw hand voor de eerstvolgende IMR boekenclub………..?
  in gedachten fiets ik af en toe een stukje met jullie mee , is dat oké?
  groet Wally

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.