Ma Barnes

      6 Reacties op Ma Barnes

Na een nachtje aan de rivier, weer een pas over. Daarna reden een km of 20 naar beneden. Boodschappen doen bij Ma Barnes: “Everything you forgot, she’s got.”. Klein winkeltje, klein oud vrouwtje. Airco aan. Net als de tv. En van alles te koop. Nu ben ik gisteren mijn leesbril kwijtgeraakt. Ik denk, proberen bij Ma Barnes. Blijkt ze er nog één in voorraad te hebben. Niet helemaal mijn sterkte, maar ’t gaat. Wel mij stijl. Zal nog wel een fotootje maken. Na de lunch een prachtig gebied in gefietst. Droog, prairie. Breed dal met een kronkelend stroompje. Daarlangs gras en koeien. Maar natuurlijk ook herten. Ook een Elk-boerderij (kwekerij?). Indrukwekkende beesten. Maar ook veel herten en gaffelbokken. En twee kraanvogels.
Geslapen halverwege een klim. Wakker gehouden door koeien. Een paar honderd bleven maar loeien. Geen idee waarom. Wij hadden een beginnersfout gemaakt door te weinig water mee te nemen. Wij gingen er vanuit dat de kreekjes.

image

genoeg konden leveren. Helaas, allemaal droog. Gelukkig konden we vanochtend, drie km na onze start bij Hildreth onze bidons vullen. Daarmee gered tot aan Lima. Nu boodschappen doen, nog 50 km verder fietsen en kamperen aan een kreekje, mét water!

6 gedachten over “Ma Barnes

 1. Hilda ezinga

  Hoi ton,
  Ik zie op je foto de omheining van René, heb je ook spijt dat je die niet hebt? Of zijn daar bijna geen beren meer. (.?!!) hoop je.

  1. Ton

   Dag Hilda, nee geen spijt. Andere inschatting van het risico. Ik denk niet dat de beren hier er op uit zijn om ons ’s nachts uit onze tent te halen en ons op te eten. René gebruikt zijn omheining vooral om rustig te kunnen slapen. Je hoort ’s nachts natuurlijk van alles en je bent er van overtuigd dat het dieren zijn die aan je spullen snuffelen. Nog niet meegemaakt, wel vaak gedacht. Als zo’n hek er dan voor zorgt dat je toch kunt slapen. Prima! Mij lukt het ook (nog) zonder.

 2. doos

  Thumbs up!

  Heren, ik vindt het knap dat jullie nog steeds ‘up & running’ zijn! Ook heerlijk om te zien hoe Ton zijn tentje altijd zonder omheining naast die van René staat (mèt omheining)

 3. Twan van Dijck

  Ik moet steeds maar denken aan dat lied van Canned Heat op Woodstock
  ‘I’m going up the country’

  En Ton , om maar niet te blijven hangen bij de eerste regel, ook het vervolg. De rest komt dan vanzelf wel ….
  I’m going up the country, babe don’t you wanna go
  -I’m going up the country, babe don’t you wanna go
  -I’m going to some place where I’ve never been before
  -I’m going, I’m going where the water tastes like wine
  -Well I’m going where the water tastes like wine
  -We can jump in the water, stay drunk all the time

  groet Twan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.