Gescheiden wegen

      Geen reacties op Gescheiden wegen

Het moest er een keer van komen. Dat René en ik ieder ons eigen weg zouden gaan. Aan de voet van de laatste klim van vandaag was het zover. Waar René natuurlijk de route wilde volgen, schrok ik terug voor 1 km je fiets omhoog duwen naar de top, om vervolgens met de fiets aan de hand te moeten afdalen. Te steil om te fietsen. Gelukkig heeft de organisatie ook een alternatief bedacht voor mensen zoals ik. Met een boog om de berg. In Wise River troffen we elkaar weer. Het was leuk om te merken dat we het allebei fijn hadden gevonden om alleen te fietsen. Om even geen rekening te hoeven houden met de ander.

Wise River is een plaatsje als vele in Montana. Op een kruispunt van wegen staan wat huizen. Ergens een kerkje, soms ook een schooltje. In dit geval zelfs een postkantoor. Aan de ene kant van de kruising de benzinepomp annex kruidenierswinkel. Aan de andere kant het motel/bar/restaurant. Na een paar boodschappen te hebben gedaan, hebben we gegeten bij het restaurant. Kalme bedoening. Het water van de rivier staat te laag. Daardoor te weinig toeristen. Die kunnen dan niet raften en er valt minder te vissen. Gelukkig hadden zij een contract met de staat Montana om de brandweermannen te voeden. Die mannen patrouilleren nu continue. Her en der moet ook geblust worden.
Toen we daar aan de bar zaten, onze soep te eten, liep er zo’n echte cowboy voorbij: laarzen aan met heuse sporen. Of dat dat nu een stukje folklore is, of dat hij er echt mee zijn paard op springt, weet ik niet. Maar Montana is wel de staat van de cowboys. Allemaal grote boerderijen en alleen maar vleeskoeien. Elke ranch heeft een toegangspoort van drie boomstammen, zoals wij een doel voor voetbal maken. Vaak versierd met een leuk smeedwerkje waarin de naam staat. Tot op heden in deze staat nog niet één afro-american gezien….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.