Van niks naar alles.

      2 Reacties op Van niks naar alles.

Ik kroop om half acht m’n tentje uit. Fris maar droog. Dit laatste voor het eerst deze tocht. Zoals iedereen gisterenavond al sliep toen ik nog zat te bloggen, was iedereen al weer op en weg toen ik opstond. Behalve René. Even ketting verwisseld (dan gaan mijn tandwielen waarschijnlijk alle vijfduizend kilometer mee) en remmen bijgesteld. Daarna begonnen aan een zg makkelijk dagje. Maar ja, wat is makkelijk. Ik was nog moe van gisteren, de weg was slecht, het was warm (uiteindelijk een graad of 35) en ik had me ingesteld op twee makkelijke klimmen. En de eerste was dat zeker niet. Kortom, alle ingrediënten aanwezig voor een zware dag. De laatste 10 km gingen over een interstatel Highway. Dan moet je gewoon zo hard mogelijk fietsen! Op de rand van Helena meteen aan de cola en mijn band plakken. Die liep leeg net na het eerste stoplicht van Helena.

We hadden besloten om een motel te nemen. Na de wasbak in het toilet van Holland Lake Lodge, de tuinslang van de kruidenier van Ovando en de kreek van de aardige Amerikanen, werd het tijd voor een echte douche en een wasbeurt voor alle kleren, fiets en non-fiets. Toen ik de douche instapte keek ik even ijdel in de spiegel. Lekker bruine benen. Drie minuten later verdween vrijwel alle bruin in het afvoerputje.

Daarna de stad in. Nieuwe lakenzak scoren, omdat de oude ergens tussen hier en Canada in de berm ligt. Andere brandstof voor de primus omdat alles zo smerig wordt van de terpentine die ik nu gebruik. Helaas was de fietsenzaak al dicht. Na twee lekke banden wilde ik het aantal reservebanden en plakkertjes opvoeren. Andere keer dan maar.
Lekker een paar biertjes gedronken in de lokale brouwerij/bar. Allemaal fietsers en wandelaars daar! Ik kreeg een eigen ticket. Wettelijk is het toegestaan om maximaal 48 oz bier te kopen pp/pd. Elke bestelling wordt dus keurig aangekruist op jouw ticket. En nee, je krijgt niet zomaar een nieuw ticket. Iets voor Nederland?

Daarna lekker mediterraan gegeten. Inmiddels liggen we ieder op ons eigen queen-size bed onze social media bij te werken! We gaan graag “into the wild”, maar niet elke dag

2 gedachten over “Van niks naar alles.

 1. Hilda ezinga

  Hoi ton,
  Ik lees dat over je ticket voor bier,nou dan kun je misschien wel iemand inhuren om de administratie bij te houden. De kroegbazen hebben het er dan wat drukker mee. Ja, misschien is het wel wat voor Nederland.

 2. Henriette

  Ha Ton
  Jullie zijn nu 14 dagen van huis (en haard). Je verhalen lees ik als een spannend boek.
  Tja, de beren die jullie pad kruisen (letterlijk en figuurlijk) maken het ook nog avontuurlijk. Ton geniet van de droom die je waar gemaakt hebt!!!!!
  Lieve groet van Henriëtte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.