De eerste keer

      1 reactie op De eerste keer

Aandoenlijk vanochtend. Na het ontbijt beginnen wij met opbreken. Ik had onze burgemeester al buiten op een fitnessapparaat gezien. Gewoon in dezelfde kleren als gisterenavond. Tegelijkertijd druk bellend. Hij knikte. Ja, ik mocht wel een foto maken. Na zijn gesprek beëindigd te hebben, stak hij de weg over. Hij moest iets laten zien. Een mooie leren hoed, versierd met echte adelaarsveren. En aan beide kanten een plaatje met de tekst: “Skip Mayor Ovando”. Van een vriend gekregen. Een echte vriend dus. Toen was het tijd om afscheid te nemen en de wens uit te spreken elkaar ooit weer eens te zien. Als ik filmmaker was (Gertraud let op!), wist ik het wel. Er zit een pracht documentaire in het leven van Skip! Over het fietsen kan ik kort zijn. De Huckleberrypas was prima te doen. Best leuke klim. Boodschappen in Lincoln waar het inmiddels knap heet was. Daarna onze eerste Great Divide crossing. Afzien. We waren gewaarschuwd voor 7 zware laatste kilometers. Nou daar heb ik er dan ook zeker anderhalf van moeten lopen. Vervolgens op zoek naar een campground. Helaas gemist. Gestopt bij het eerste het beste huis waar een auto voorstond. Een zeer hartelijke vrouw kwam naar buiten. Natuurlijk konden we blijven! Wilden we in de blokhut, waar ze net een Canadese fietser naar toe had gestuurd, of toch zelf ons tentje in de tuin opzetten? Alles kan. Ook aandoenlijk. Daarna op naar het kreekje, wassen wat gewassen moet worden, zelfs mijzelf even geschoren. En even staan kletsen met de Canadees die ook, in z’n eentje, de Great Divide aan het fietsen is. Het is nu bijna 22 uur. Ik zit dit te tikken buiten de tent, onder een heldere sterrenhemel. Met alleen het geluid van de krekels en het kreekje. Iedereen is al naar bed. Dit is het “Great Divide gevoel” waar ik op gehoopt had. Welterusten.

image

1 gedachte over “De eerste keer

  1. rita

    Ja, die trimt er aardig op los.
    Maar dan die Canadees: hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over z’n stuur tegen de wind(?) zichzelf een weg baant?
    Uiteraard voor jullie samen :RESPECT!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.