Totaal anders!

      3 Reacties op Totaal anders!

Vandaag prachtige vergezichten en een afwisselend landschap met een ongeëvenaarde finish. Boven op onze eerste klim van vandaag zitten genieten met een snickers die we nog uit Holland Lodge hadden. Daarna een lange afdaling naar Sealy Lake voor lunch en boodschappen. Weer wat “adventure” eten aangeschaft en een achterlichtje (was bij een flinke hobbel in de weg gesneuveld). De vriendelijke winkelier gaf ons meteen vier “goody bags” mee. Verschillende soorten gelletjes en ander goed sportspul. Ik zal het eens uitproberen.
Daarna tweede klim van de dag waarop René twee zwarte beren zag, moeder en kind. Reactie René: zie je wel, ze zitten hier overal! Mijn reactie: ja, en ze doen niks!

Oh, wat betreft de muggen tegen de beren. Bij Red Meadow Lake waren de muggen lastig. Zo lastig dat René mij om muggenspray vroeg. En eigenlijk is dat een goed criterium voor een punt. Net zoiets als wanneer ik aan René vraag of ik asjeblieft binnen zijn omheining mag slapen. Maar omdat het alleen bij het eten lastig was, ben ik geneigd maar een half punt aan de muggen te geven. Een ippon zal ik maar zeggen. Vandaag overigens een duidelijke 1 – 0 voor de muggen. We werden aardig lek geprikt toen we met de burgemeester van Ovando zaten te praten. Ovando is het plaatsje waar we nu zijn. We hebben onze tent opgeslagen in de tuin van het museum, pal voor de gevangenis uit 1890waarin we ook mochten slapen. We hadden ook nog keus uit een tipi (grind op de grond) of een huifkar (snikheet). ’s Avonds schoof de burgemeester gezellig aan bij onze picknick tafel. Hij was niet alleen burgemeester, maar ook manusje van alles, oppasser op de paarden enz.. Hij was namelijk de enige permanente bewoner van de oude kern van het dorp. Ik geloof dat het totaal aantal inwoners inmiddels op zestig stond. Komende september woont hij 24 jaar in Ovando. Zijn belangrijkste bezigheid is het afstruinen van de plaatselijke dump. En zo ruikt hij ook. Verder viel me op dat hij op dezelfde manier “ja”zegt als Dustin Hofman in Rain Man. Al met al een genoeglijke avond. Zeker voor hem. Dit is nu al de zoveelste Amerikaan die we tegen komen die prima als figurant in een typisch Amerikaanse film zou kunnen optreden. Of zouden de Amerikanen dan toch echt zo zijn als in hun films?

PS op speciaal verzoek hier de foto van onze grizzlybeer.

image

3 gedachten over “Totaal anders!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.