Boodschappen

      2 Reacties op Boodschappen

Boodschappen doen moet je hier plannen. Goed de kaart bestuderen en weten waar je je eten en drinken kunt, maar ook moet halen. Je hebt er dagen bij dat je geen dorp, laat staan winkel tegenkomt.

Een ander soort boodschap, de “grote” laat zich niet altijd plannen. Dat weten alle buitensporters. Daar had ik nou last van vandaag in de eerste klim. Nu is de boodschap zelf niet zo’n probleem. Hij ruikt misschien een beetje, maar die drie auto’s die er op een dag voorbij komen zijn allemaal van het type “airco aan, raampjes dicht”. Verder eet ik nu wel ongezond, maar ik ga er vanuit dat mijn boodschap nog steeds volledig biologisch afbreekbaar is. Anders is dat met het veegmateriaal. Daar had ik van tevoren over nagedacht. Ik heb natte billendoekjes meegenomen. Goed voor de tere babyhuid dus ook voor de mijne. Én biologisch afbreekbaar. Voor nood heb ik ook zakdoekjes, maar die breken niet biologisch af. Maar ja, die zakdoekjes zitten in mijn voortas, kan ik zo pakken. De billendoekjes onder in een van mijn achtertassen. Ik weet alleen niet welke, en zal dus wel met de verkeerde beginnen. Bovendien heb ik haast. Vanwege de acute aandrang heb ik de procedure omgedraaid. Eerst de boodschap afgeleverd, toen pas op zoek naar veegmateriaal (het schaarse gras was volstrekt ontoereikend). Dus ik stond daar midden op het pad, met mijn fietsbroek op m’n knieën. Ik ben tóch voor biologisch afbreekbaar gegaan, die inderdaad onder in de tweede tas bleken te zitten. Goed hè?

Nou dit was het meest opwindende van de ochtend. Verder veel bomen gezien, links en rechts van het pad. En veel gezweet om bergop te komen.
Het werd pas weer een beetje leuk toen we bij het eindpunt, Holland Lake (!) kwamen. De keuken van de bijbehorende Lodge ging bijna dicht, dus snel eerst wat eten voor we de tent op konden zetten. En dat in de kleren waar we de hele dag in gefietst hebben! We hebben maar om een apart tafeltje, buiten het eigenlijke restaurant gevraagd. De serveerster bleek getrouwd met een Nederlander die ze had leren kennen toen hij voorbijkwam op zijn Great Divide Toer. Leuk, hè?

Daarna snel in schemer tentjes opgezet. Douches zijn er niet en het was al te donker om nog naar het meer te gaan. Dan maar morgenvroeg.
Wat nog wel moest, op straffe van boete danwel gevangenis: alle etenswaren in een zak de boom in. Nou ik kan je vertellen dat dat ook een uitdaging is in het donker. Volgens mij liggen de beren hier in een deuk als ze het zien. Ik zal morgenvroeg een fotootje maken en hieronder bijvoegen.

2 gedachten over “Boodschappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.