Fietsen op muziek

      Geen reacties op Fietsen op muziek

Na een goed ontbijt in Café Jax in Eureka, even boodschappen gedaan voor twee dagen. Lunch: muffins met jam. Diner: soep en Chili con carne. Ontbijt: muffins met jam. Lunch: muffins met jam. Drinken: 10 kilo water.

Vandaag, zondag 10/08, twee pittige en vooral lange klimmen. Temperatuur dicht tegen de dertig graden. Ik heb flink afgezien. Dus ook wat minder gezongen. En ik ben al niet zo’n zanger. Van de meeste liedjes onthoud ik maar één regel. Maar die kan ik dan wel vrijwel eindeloos herhalen! Van anderen onthoud ik twee regels, maar daar stopt het wel. Leuk vind ik dat er tijdens het fietsen spontaan toepasselijke regels opduiken in mijn hoofd. Bij de zoveelste “Creek” die we oversteken, komt ” many rivers to cross” omhoog. Helaas zonder tweede regel. Toen ik stond te wachten tot de grizzlybeer eindelijk genoeg gegeten had, begon ik spontaan “I’m talking about nuts and berries” van de Talking Heads. Ook zonder tweede regel. En kom ik helemaal uitgewoond boven op een berg aan, zing ik, na uitgehijgd en uitgevloekt te zijn, iets van Neil Young. Zijn “My My Hey Hey” bevat de zin “It’s better to burn out, then to fade away”. En daar komt dan achteraan: “this is the story of Johnny Rotten”. Waarna een koortje vilein zingt over “rotten Johnny”. En dat brul ik dan luidkeels door de Rockies. Dat mag ook, want je moet beren op tijd laten weten dat je er aan komt!
image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.