Geen tegenslag, wel een dieptepunt

      3 Reacties op Geen tegenslag, wel een dieptepunt

Vandaag ging alles goed. Geen beren op de weg, verdwenen bruggen of weg-is-wegjes. Gewoon lekker fietsen. Stelletje marmotten en een paar witstaart hertjes. Het almaar breder wordende dal van de Elk River geeft een heel ander landschap. De bergen wijken voor grasland, bijna savannen. Ook de temperatuur past zich daar bij aan. Boven de dertig. Goed drinken dus. Lekker veel warm water uit de bidon….
Maar het echte dieptepunt is Eureka, Montana. En dan gaat het over de hoogte waarop het stadje ligt. Eureka ligt op ongeveer 780 meter. En lager komen we niet op deze tocht. Je zou kunnen zeggen dat we het makkelijke stuk hebben gehad… Vanaf hier moeten we in ieder geval meer klimmen dan dalen. En hoeveel moeten we dan klimmen? Zo’n 60.000 hoogtemeters. Ofwel 30 keer de Mont Ventoux. En dan vanaf zeeniveau. We hebben nu ongeveer twee-en-een-halve Mont Ventoux gehad.

3 gedachten over “Geen tegenslag, wel een dieptepunt

 1. doos

  Hey mannen

  Gefeliciteerd met deze eerste crossing! Zijn er ook plaatjes van jouw bepakte fiets, Ton?

  Mag ik jullie blogs kenbaar maken op het forum van ‘mountainbike.nl’? Daar zullen ook wel wat geïntereseerden zijn!

  Ik zal ook eens kijken of mijn postst op het blog van René geplaatst worden… iedere keer als ik daar wat wil posten moet ik inloggen op wordpress (wat natuurlijk niet gaat)…. Krijgt René wèl berichten van anderen?

  Succes en plezier!

 2. Twan van Dijck

  Dag Ton,
  Net het 60 jarig (diamanten) huwelijksfeest van mijn ouders achter de rug, en meer gelegenheid je/ jullie tocht te volgen. Indrukwekkend en ook echt een genot om e.e.a. te lezen. Ik snap in een keer waar de uitdrukking ‘beren op de weg zien’ vandaan komt.
  Moest ook even denken aan die aandoenlijke kinderboeken van ‘Kleine beer en Grote Beer’ die we destijds voor onze kinderen voorlazen…… Maar die tocht van jullie: geen kinderspel.
  Nou, die grote beer heb je inmiddels ontmoet, maar een combinatie van die twee is helemaal linke soep, zo heb ik begrepen.
  We blijven je volgen .
  Groeten Twan en Mia

 3. rita

  Gelukkig geen gegrizzle; 12 x dit aantal hm en jullie hebben het gehad!
  Tussendoor een paar keer doodgaan, maar dat gevoel kennen jullie wel van eerdere MBtochten of van marathons. SUCCES.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.