Weer een beer op de weg….

      2 Reacties op Weer een beer op de weg….

Om een lang verhaal,kort te maken: de beer was er weer. Althans dat denk ik. Hij leek er sprekend op. Een kilometer of twee verder dan gisteren. Weer lekker grazend van de wilde aardbeien. Het was windstil dus ik kon hem horen eten. Ook de muggen begonnen weer fanatiek te eten, maar omdat dat kwam omdat we op de beer stonden te wachten, krijgen ze daar geen punten voor. We hebben het twee uur volgehouden. Dat wachten. Net toen we de alternatieven bekeken hadden (niet aantrekkelijk), kwamen er wandelaars aan van de ander kant. Eens kijken of dat een reden voor de beer zou zijn om het bos in te baan. Omdat de beer langs de ene bosrand liep, namen zij de andere. Dapper. Handenklappend en luid roepend liepen ze rustig voorwaarts. Maar de beer liep daarop hun kant op. Dat was niet de bedoeling. Langzaam liepen zij weer terug. Tijd voor onze alternatieven. Één was om een paar km terug te gaan en de wandelroute naar de Elk Pas te nemen. Helaas de schade van de overstroming van juni maakte het onmogelijk om op de pas te komen. Moesten wij na 20 minuten ploeteren vaststellen. Alternatief twee was 30 km terug fietsen en dan Highway 40 nemen. Of toch nog één keer gaan kijken of de beer niet weg is? Dat laatste dan maar. Nou lijkt dat eenvoudig maar daar zat wel een paar honderd meter je fiets omhoog duwen bij. Niet leuk.maar goed we komen boven en zien de wandelaars weer. Zij waren een zijpad ingelopen en hadden gewacht tot beer hen voorbij was gegaan. Wij hoopvol verder gefietst en zowaar onze kwelgeest was weg! Met ruim drie uurvertraging konden wij op weg.
Was dat alles voor vandaag? Nee! We hebben gemerkt wat de overstroming van juni hebben aangericht. Bruggen weg, zwaar te fietsen modderwegen en heel veel puin en dood hout. We konden de route niet volgen en hebben door enorme modderbaden geploeterd. Maar goed uiteindelijk Elkford bereikt en om tien voor tien uit een eigenlijk gesloten keuken nog een clubsandwich gekregen. En oh ja, marmotjes, gaffelbokken en een moederhert met jong (Elk heten die hier en ze zijn erg groot!) . En nog iets ter grootte van een geit, maar dan met kleinere horens en een dikke, lange zwiepende witte staart.
En dan vergeet ik bijna te vertellen wat een indrukwekkend landschap we hier zien! Muggen – Beren: 0-1.

2 gedachten over “Weer een beer op de weg….

  1. doos

    Mighty, mighty …….

    Wat een verhalen allemaal! Maar die beren zullen wel wennen zijn. Straks fietsen jullie er gewoon langs, net als honden in de bossen rond Apeldoorn.

    Good luck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.