Valencia

      1 reactie op Valencia

Via Verde de Ojos Negros.

Vanuit het onooglijke, maar zalig rustige Segorbe, begonnen we aan de laatste etappe. Stukje Via Verde de Ojos Negro, slingerend door Segunt en vanaf daar eerst een tiental kilometers door de sinaasappelboomgaarden. En dan onverwachts via vrij liggende fietspaden Valencia in. Om 15 uur rijden we Valencia in. Na 2 uur zoeken hadden we een hotel. Probleem? Teveel mensen zoals ik: toeristen. En dan vooral Nederlanders.

Valencia=sinaasappels

Het zit er op voor ons. In totaal ruim 1100 km gefietst met bijna 14000 hoogtemeters. Verassend. Ik had een totaal ander beeld van het binnenland van Spanje. Ik had het droger en ruiger verwacht. Het is echter enorm gevarieerd. Veel mogelijkheden voor wandelingen en mtb-tochten. Zeker in het noorden van Castilla-La Mancha en Aragón. Een aanrader!

Op weg naar Segunt.

De fietsers die we tegen zijn gekomen waren vooral Nederlanders. Allemaal volgden ze de Benjaminse-route. Is ook zeker aan te raden. Mooie route. Had het niet beter kunnen doen. We kwamen nog een Duitse vrouw tegen die in haar eentje fietst. Ze woont op Menorca, maar wordt gek van de toeristen in de zomer. Dus ontvlucht ze het eiland elk jaar voor zo’n 5 of 6 maanden. En dan op de fiets. Alleen, want haar man fietst te hard. Idee voor als Annette zo hard blijft fietsen…..

Estrecho de Hocino

Spanje bevalt me ook nog steeds. Wel elke keer even wennen. Aan de siësta. Aan het feit dat je meestal pas om 21 uur kunt eten. Dat je niet overal met je bankpasje kunt betalen. Dat ze niet van groente houden. Dat ze bijna allemaal roken…. Maar verder een heerlijk land!

Wandelende Rus.

Mocht je nou wandelen leuker vinden dan fietsen. Dat kan dus ook in Spanje. Deze Rus loopt van Santiago de Compostella naar Santiago de Compostella. Dat lijkt misschien niet zo lang, maar hij loopt de hele kuststrook van het Iberisch schiereiland af en steekt dwars door de Pyreneeën. Naar eigen zeggen was hij nu zo’n beetje halfweg. Petje af. Ik wordt al moe van een dagje door Valencia slenteren. Morgen maar weer even fietsen. Naar Albufeira. En dan is het echt over.

Kleurrijk Spanje….

 

1 gedachte over “Valencia

  1. Annibeth

    Ziet er allemaal heelmooi uit!
    Herman en ik gaan ons oriënteren voor de komende tijd………
    Geniet nog even en goede vlucht terug!
    Annibeth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.