Weetjes

      Geen reacties op Weetjes

Grotwoning, opknappertje.

Wist je dat er in de provincie Granada nog zo’n 15.000 grotwoningen zijn? En dat er daar nog 6.000 van officieel bewoond worden? In Purullena konden wij zo’n woning bezoeken. Gewoon bij een meneer thuis. Met een 2e verdieping ingericht zoals een woning er in de jaren 50 uitzag. En op de bovenverdieping een soort van museum. De meneer heeft van alles gespaard en daar tentoongesteld. Bijzonder.

Grotwoning annex museum.

Wist je dat er ook in Andalusië verlaten spoorlijnen omgebouwd zijn naar fietspaden (Via Verdes)? De lange en kromme tunnels hebben automatische verlichting. Maar de bewegingsmelders haperen af en toe. En dan is het erg donker!

Mooi recht tunneltje.

Wist je dat toeval bestaat? In een 2e verlaten aandoend dorpje waren wij wanhopig op zoek naar koffie en iets eetbaars. Gelukkig zag ik een lokale mevrouw lopen. Wat blijkt? Zij is eigenaresse van een bar en ging net open maken! Nou, die bar zou ik nooit gevonden hebben, zag er uit als een gewoon, gesloten huis. Koffie smaakte prima, de koeken ook!

Alarcon. Mooi dorp zonder kruidenierswinkel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.