Natuur

      2 Reacties op Natuur

Bloeiende amandelbomen (denk ik).

Ik hou van de natuur. Ben er ook graag in. Ik weet er alleen niet zoveel van. Te weinig in ieder geval. Neem nou gisteren. Na veel zwoegen en zweten rijden we Malaga uit. Omhoog de Montes de Malaga in. Echt genieten. Zoals ik de kalkkorrels over mijn grasveldje gooi, in de ijdele hoop het mos te bestrijden, zo heeft iemand de finca’s uitgestrooid over de Montes. Net als we met veel moeite over de snelweg Malaga-Granada zijn geklommen, zien we onze eerste gier. Dat begint er op te lijken. Maar dan. Een confrontatie met mijn onbenul. Ik zie een dode marter onder een boom liggen. Hij ligt daar op de stenen. Ik heb nog nooit een levende marter gezien. Ik weet dat er boom- en steenmarters bestaan. Maar wat voor een is dit nou? Zat deze marter in de boom, kreeg hij vervolgens een hartstilstand en belandde zo op de stenen? Of kwam hij enthousiast op de stenen afgerend, keek niet goed uit en werd zo een verkeersslachtoffer onder de boom?
Wat later op de dag zagen we een boer met zijn geiten de weg over steken. Nu weet ik ook niet zeker of dat natuur of cultuur is. Ik weet alleen dat ik dat bij ons in Beemte-Broekland nog nooit gezien heb. Wat zeker bij cultuur hoort, maar zeer natuurlijk lijkt, is tapas eten. Dat is gisteren goed gelukt. Zo’n man die in zijn eentje de tapasbar runt. Tijd neemt om de jamon Iberico op de juiste dikte af te snijden. En er een goed glas wijn bij serveert. Kortom, ik amuseer me toch wel.

Zwaluwnesten. Kerk Santa Fé.

2 gedachten over “Natuur

  1. Marianne

    De bloeiende amandelboom van Vincent van Gogh; ik vind de echte mooier.
    Wil je een levende boommarter zien? Kom maar een nachtje bij ons in de carport slapen. Daar zat er pas een op een stapel planken toen wij ‘s nachts thuis kwamen. Hij schrikken, wij nog meer. Vet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.