(On)gelukje

      4 Reacties op (On)gelukje

De bergen achter Malaga

Een goede voorbereiding is belangrijk, dat weet ik. Ten eerste ben je dan goed voorbereid, en dat is fijn. Ten tweede kom je ook in een soort status waarbij je je voortdurend bewust bent wat je gaat doen. Is allemaal niet gelukt deze keer. Er is een zekere nonchalance bij mij ingeslopen. Wie gaat mij vertellen wat een fietstochtje van 3 weken inhoudt? Precies. Ik had me voorgenomen bij aankomst in Malaga meteen de fietsen in elkaar te zetten. Maar ja, het was al laat en het hotel niet heel ver. Dus alleen even het stuur gemonteerd en naar het hotel gelopen. De rest doe ik morgenvroeg wel, met een kopje koffie erbij, in het zonnetje. Dat werkte prima. Alleen bleek mijn remschijf vóór los te zitten. Bij nader inzien ontbrak er een stukje. Een ring met schroefdraad die zorgt dat de schijf op zijn plaats blijft zitten. Het leek me niet aantrekkelijk, maar ook niet per se onmogelijk, om zo de bergen in te gaan. Geluk bij een ongeluk: vlakbij zit een goede fietsenmaker, volgens de receptionist. Dus even op internet zoeken hoe we daar komen. Ongeluk bij het geluk: gesloten op zaterdag! Nou vind ik daar wel iets van, maar dat helpt niet. Geluk bij een ongeluk: nog dichterbij zit een grote Decathlon! Met, bleek later, een goed aangeschreven werkplaats (naar eigen zeggen). Ongeluk bij dit gelukje: dit soort remschijven verkopen ze niet. Dan maar gewoon op pad. Het is inmiddels 12 uur en de bergen wachten. Rustig peddelend over de boulevard blijf ik een beetje om me heen kijken. Hopend op die ene bikeshop die nog wel open is op zaterdag. En verduld, daar is ie. Goed gesorteerd, thuisbasis van de triatlonclub van Malaga. De meneer knikt bemoedigend. Dat gaat lukken. Tot 10 minuten later. Voor het ringetje dat er opgeschroefd moet worden, moet de schijf met schroefjes met platte koppen vastzitten. En mijn schijf zit met schroefjes met bolle kopjes vast. En ja, schroefjes met platte koppen heeft hij niet. Als hij mijn teleurgestelde blik ziet, zegt hij dat het misschien toch wel blijft zitten. Hij gaat nog even prutsen en 10 minuten later heb ik mijn wiel terug. Volgens de meneer blijft mijn remschijf wel zitten. Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Meer ongeluk bij een gelukje kan ik vandaag niet meer hebben.

4 gedachten over “(On)gelukje

  1. Je broertje

    Goed bezig broer. Je bent in de buurt van het koningspaar. Camenito del rey. Prachtig wandelpad op 100 meter hoogte door een verkoop. Dus als je eens iets anders gaat doen dan fietsen. Ik kan je dit aan bevelen
    Dat is nog eens een geluk!
    Gr Rob en Annemieke geniet er van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.