Maandelijks archief: september 2020

Taal

Zelfs als je dezelfde taal spreekt is het al moeilijk om er voor te zorgen dat je elkaar goed begrijpt. Is mijn ervaring. Nog veel lastiger als je jezelf in… Lees verder »

Klimmen

Ik heb al eens verteld hoe ik opzag tegen de tocht over de Pyreneeën, vanwege de lange en mogelijk zware klim. Diezelfde angst, maar dan gekwadrateerd, had ik toen we… Lees verder »

Eten

Net als veel mensen houd ik van lekker eten. In tegenstelling tot veel andere mensen kan ik het niet opbrengen daar lang voor in de keuken te staan. Aan mij… Lees verder »

Erfgoed

Niet zo heel lang geleden werd het Apeldoorns vleesbedrijf Vion door de Inspectie SZW gesloten omdat haar werknemers met veel te veel tegelijk in busjes werden vervoerd. De inspectie zou… Lees verder »

100 jaar terug

Vandaag weer op pad. Eerst even ontbijten. Dan nog een bezoekje aan het naast gelegen kerkhof. Het Cemíterio de Agramonte. Ook bijzonder. Toen nog even gebabbeld met de meneer van… Lees verder »

Reisverslag

Even bijpraten. We zijn na Fisterra langs de kust afgezakt naar het zuiden. Prachtig. Ruige kust met veel rotsen en af en toe wat schorren en slikken. Kleine dorpjes met… Lees verder »

Gevaarlijk

Kaap Fisterra is onderdeel van de Dodenkust, de Costa da Morte. Niet dat er nou zoveel fietsers dood gereden worden, maar er wordt veel schipbreuk geleden. Als ik die kust… Lees verder »