Maandelijks archief: augustus 2020

De kapper

Ik heb een soort haat-liefde-verhouding met kappers. Je moet weten dat ik hopeloos haar heb. Kan geen kapper wat aan doen. Ik heb het vroeger, in mijn jeugd, lang gehad…. Lees verder »

De Picos

Als fietser ken je natuurlijk de klim naar de meertjes van Covadonga. Zat al vaker in de Vuelta. Dit jaar overigens niet. Maar als fietser moet je daar een keer… Lees verder »

Code oranje

We zaten in Potes. En als je in Potes zit moet je ook naar Fuente Dé. En dan met de kabelbaan omhoog naar de toppen van de Picos en daar… Lees verder »

Ellen

Vanochtend stond ik in Arija ontbijt te bestellen. In de 2e tent, want de eerste kwam niet verder dan aardappeltortilla. En dat blief ik ’s ochtends niet. De 2e had… Lees verder »

Hulp

Als fietser roep je blijkbaar snel sympathie op. We kunnen hier in Spanje (oké, voorlopig vooral Baskenland) niet stil staan of er stopt een andere fietser met de vraag of… Lees verder »

De stad

Altijd lastig als je op de fiets bent. Leuk om een stad te bezoeken, tenminste, de meeste steden, niet allemaal. Zeker wel steden als San Sebastian en Bilbao. Kamperen in… Lees verder »

Depressies

Nog even terug naar vroeger, de oude weerberichten. Ik meen me te herinneren dat er twee opties waren. Of er lag een rug van hoge druk boven de Azoren. Volgens… Lees verder »

Baskenland

Ik moet toch even zeggen hoe mooi wij gisteren gefietst hebben. Wij zaten aan de Spaanse kant van de Pyreneeën, op camping Urrobi, vlakbij Auritz. Wij hebben toen besloten om… Lees verder »

Wandelen

Sommige mensen zijn echte wandelaars. Anderen, zoals ik, echte fietsers. Ik heb natuurlijk de voor de hand liggende argumenten waarom fietsen leuker is. Zo hebben de wandelaars hun argumenten. Het… Lees verder »