Maandelijks archief: mei 2017

Hoe is Bolivia? (2)

– Als we langs de noordkant de Salar de Uyuni verlaten, komen we in een gebied met kleine, grotendeels verlaten dorpjes terecht. De oude, uit leemblokken opgetrokken huisjes staan er… Lees verder »

Slapen in Bolivia

Hoewel ik niet meer zo goed slaap sinds we op de Altiplano zitten (tussen 3600 en 3800 meter), zoeken we toch elke dag een slaapplaats. We hadden al bedacht dat… Lees verder »

Gebaande paden

Het stadje Uyuni, toegangspoort voor de zoutvlakte (de salar), is een 2e leven begonnen. Ooit was het een knooppunt van spoorwegen. Erts (goud, zilver, koper) ging per trein via Uyuni… Lees verder »

Hoe is Bolivia?

Ik vind het altijd spannend om een voor mij onbekend land binnen te fietsen. Zou ik binnen mogen? Heb ik de juiste papieren wel? Geen spullen in de tas die… Lees verder »

Fietsbare uren

De laatste weken verandert er weer veel. Vanuit de pampa rijden we het gebied rond Cafayate binnen. De wijngaarden liggen fraai in het dal gedrapeerd. Slechts een enkele boer houdt… Lees verder »

Wijn

Ik vind wijn lekker, maar ik ben absoluut geen kenner. In Canada, de VS en Mexico dronken we vooral bier. Omdat het warm was natuurlijk, maar ook omdat er in… Lees verder »