Maandelijks archief: april 2017

Leuke dieren en honden

Lawaaipapegaaien. Met de leuke dieren leek het in Argentinië even afgelopen. In het begin zagen we nog een paar Guanacos (lama’s) en Nandu’s. Zelfs het eerste en tevens laatste Muledeer… Lees verder »

Fietsers

Fietsers Het begon met Adam en Eva. We kwamen hen tegen in de prachtige afdaling richting Chilecito. Even staan praten. Adam, een timmerman uit New Zealand, is al 2 jaar… Lees verder »

Catisjan

Op de middelbare school heb ik Spaans gehad. Daar leerde ik dat de “ll” (de dubbele l) uitgesproken wordt als “lj”. Ofwel het woord “caballo” (paard) wordt uitgesproken als “cabaljo”…. Lees verder »

Worshippen

Toen ik op de middelbare school zat, enige tijd geleden, was de Bhagwan-beweging in opkomst. De aanhangers van deze Indiase goeroe waren te herkennen aan hun oranje gewaden. Dat leverde… Lees verder »

Twee mooie dagen

De Ruta 40 is een soort leidraad voor de noord-zuid-fietser in Argentinië. Hij loopt van Vuurland naar de grens met Bolivia, over ruim 5200 km. Maar je moet zeker gebruik… Lees verder »

Eten

Op een tocht zoals die wij maken, ben je beperkt in wat je kunt koken. We hebben een brander mee, met één pitje. Uit eten kan, maar niet elke dag…. Lees verder »

Hoe is Argentinië?

Had ik al verteld over Maurizio en Patricia? Nee, hè? Even kort dan. Vlak voor Pichelému (Chili) kwamen we hen voor het eerst tegen. Daarna nog verschillende keren. Waaronder op… Lees verder »

Thermale baden

Eén keer heb ik me laten verleiden tot een saunabezoek. Ik vond het vreselijk! Eerst werd de temperatuur tot waanzinnige hoogte opgevoerd. Iedereen zat enorm te zweten. Daarna moest je… Lees verder »