Maandelijks archief: januari 2017

Hoe is Chili (4)

We waren er al achter dat je de kaarten niet echt kunt vertrouwen hier. Wat verhard zou moeten zijn, is het niet (vervelend). En soms is het verhard als dat… Lees verder »

Bosbranden

Ja, het is flink raak hier in Chili. Gisteren zagen wij onderweg wat tv-beelden van Santa Olga. Drama. Wij hebben echter nergens last van. Eén brand gepasseerd (helicopters probeerden te… Lees verder »

Hoe is Chili (3)

Vandaag geen plaatjes. Dat trekt de wifi niet….. Na een dagje “rust” in Los Angeles op pad naar het zuiden. Dat moet met een bochtje als je de snelweg #5… Lees verder »

Beroepen

Ik heb net het boek “Universele reisgids voor moeilijke landen” van Jelle Brandt Corstius gelezen. Herkenbaar. Zeker ook het stukje over andere beroepen. Je hebt natuurlijk “echte” beroepen zoals zoutwinnaar… Lees verder »

Hoe is Chili (2)

Vandaag, vrijdag, weer een camping in een Reserva Nacional gevonden. Dat hebben ze hier best goed geregeld. Het zijn mooie, ruime en rustige campings. Het is hier nu hoogseizoen, maar… Lees verder »

Hoe is Chili?

Moeilijke vraag. Hoe is Nederland? Vele antwoorden zijn mogelijk. Allemaal goed. Dus hoe is Chili? Lang. Dat is een voor de hand liggend antwoord. Maar het klopt wel. Opvallend lang,… Lees verder »

Kamperen in Chili

Terwijl de meesten van jullie genieten van de Hollandse winter, zijn wij aan onze 2e zomer begonnen. Met kerstmis begint hier in Chili de grote vakantie. Dat is voor ons… Lees verder »

Chili

Vanochtend afscheid genomen van Bas en Selma. We hebben een leuke tijd gehad samen in Santiago. Maar zij moeten weer aan de studie en wij weer fietsen. Daar beginnen we… Lees verder »

De Andes

De Andes Vanaf het dakterras van ons appartementencomplex heb je mooi zicht op het Andesgebergte. De hoogste toppen komen boven de 6000 meter uit. Dat wilden wel eens van dichterbij… Lees verder »

Allende

Dan bedoel ik Salvador en niet Isabel (wel familie). In 1973 zat ik op het OLV Lyceum in Breda. Voor het vak maatschappijleer (bestaat dat nog?) werkte ik, samen met… Lees verder »