Maandelijks archief: december 2016

2017

Dit afgelopen jaar, 2016, was voor ons het jaar van de grote tocht. Of, zoals een mountainbikester in Joshua Tree het verwoordde: “Wow guys, you are living the dream!”. Maar… Lees verder »

Afspraak

Kerstavond in Santiago de Chile. Graadje of 25 en de zon gaat pas onder rond 21 uur. Nog geen kerstgevoel. Al voor wij vertrokken voor onze fietstocht wist ik dat… Lees verder »

Google maps

Google Maps is best handig. Meestal. Niet echter als je ze vraagt een fietsroute in Mexico uit te stippelen. Ja, ik weet het, ze zetten dan bovenaan een disclaimer, alles… Lees verder »

Fietsen in Mexico

Woensdag kwamen we aan Guanajuato (werelderfgoed, en terecht). De stad ligt verspreid over een paar best wel steile heuvels. Het mooie is dat het oude centrum een heel stelsel van… Lees verder »

Heel verschillend

We zijn naar Morelia gekomen om de vlinders te zien. Verschillende mensen hadden ons aangeraden “àls je in de buurt bent, moet je daar langs”. Zo gezegd, zo gedaan. Wij… Lees verder »

Toeristen

De fietsers die we in Mexico gesproken hebben gaan óf langs de kust naar het zuiden (de 200), óf ze gaan via de 15 naar Guadalajara en dan eventueel door… Lees verder »

Neus in de boter (x3)

Op donderdag aangekomen in Puerto Vallarte (PV voor intimi), bij Emilio, onze warmshowers-host. Geweldige kerel. Echt neus-in-de-boter. Zijn vrouw was een paar dagen de stad uit, dus Emilio moest voor… Lees verder »

Costa Brava

Vandaag (30 november) volkomen onverwachts in de Costa Brava beland. Na het vissersdorp Miramar en het Mexicaanse stadje La Peñita, had ik een weer een echt Mexicaans dorp verwacht. Na… Lees verder »