Maandelijks archief: oktober 2016

Echte Amerikanen

Ik heb onlangs het boekje gelezen van Charles Groenhuijsen over zijn tijd als Amerikacorrespondent voor de NOS. Aan de hand van een aantal thema’s legt Charles niet alleen uit wat… Lees verder »

Yuma

Ik had tot voor enkele weken nog nooit van Yuma gehoord. Net als de meesten van jullie, schat ik zo. En nu zit ik hier al voor de 3e dag…. Lees verder »

Eten & drinken

Angst voor de honger, noemde Luther het. En die herken ik. Als je met de fiets reist, heb je maar beperkt ruimte om boodschappen mee te nemen. Bovendien heb je… Lees verder »

Ecosystemen

Joshua Tree ligt ook op hoogte. Het eerste deel, het klimmersparadijs en het stuk met alle Joshua trees, ligt op zo’n 1300 meter. Het zuidoostelijke deel, het Pinto basin ligt… Lees verder »

Timing

Als ik een afspraak heb met de tandarts, zeg om 9:00 uur, dan wil ik eigenlijk om 8:59 de wachtkamer binnen stappen. Dat is timing. Soms heb je ook per… Lees verder »

Saai

Voor de tweede opeenvolgende dag 129 km gefietst. Door wat ze hier de High Desert noemen. Nou valt dat High wel mee: zo rond de 900 meter. Dat Desert klopt… Lees verder »

Schrik

Iedereen schrikt wel eens. Ik ook. En soms erg. En vandaag héél erg! We waren net over de top van de eerste berg heen en lekker aan het afdalen. We… Lees verder »

Rustdag?

Gisteren waren we blij dat we in Ridgecrest waren. Nu niet meer. Toen we vanochtend opstonden waaide het nog steeds erg hard. Te hard om te fietsen. Maar nog een… Lees verder »

Wind

Vanochtend bij het opstaan was er nauwelijks wind. En het beetje dat er waaide kwam uit het Noorden. En laten wij nou pal naar het zuiden moeten! Opgewekt aan het… Lees verder »

Desert storm

Op vrijdag hadden we een heerlijk rustig tochtje. Wel mooi. Of zoals Annette zegt: elke dag is weer anders. Nauwelijks de poort van Furnace Creek Ranch uit, ziet Annette een… Lees verder »