Categorie: Post Amerika

Taal

Elke dag hoor ik Portugees. Dat is niet raar als je in Portugal woont. Toch is het voor mij een “vreemde” taal. Nog steeds. En dat blijft ook nog wel… Lees verder »

Tijd

“Tenho tempo.”, zeg ik hier regelmatig. Ofwel: “Ik heb tijd.” En dat is maar goed ook. Ik moet er niet aan denken dat wij zouden moeten emigreren met allebei een… Lees verder »

Mini of Maxi?

Een dorp. Wat is eigenlijk een dorp? Vale de Além, waar wij nu wonen heeft 5 huizen. Waarvan 3 bewoond. En niemand is jonger dan 60. Onder ons dorp ligt… Lees verder »

Beesten

De huiskat, die er ongeveer net zo beroerd uitziet als zijn voormalige baas Rui, heeft in de gaten dat hij het niet van ons moet hebben. We zien hem nu… Lees verder »

Reconstructie

Naarmate we ons huis opknappen en aanpassen wordt het steeds meer “ons” huis. Een likje verf doet al wonderen. Maar ik krijg ook wat meer zicht op Rui, de vorige… Lees verder »

Behelpen

We wisten natuurlijk ongeveer waar we aan begonnen. Maar de twee keer dat we het huis bezocht hebben (eerst met Antonio, toen vrijwel alle sleutels ontbraken en later met Paulo… Lees verder »

We zijn er bijna…..

Zo rond 19 juni kregen we het verlossende bericht van Luis, de makelaar: “De rechtbank is akkoord met de verkoop aan jullie”. Wij keken elkaar eens glunderend aan. Eindelijk! We… Lees verder »

Clichés

Ik ben al best lang fan van Lou Reed. Niet consequent overigens. Er zijn jaren geweest dat ik nauwelijks iets van Lou “draaide”. Maar ik had elpees, cassettebandjes en later… Lees verder »

Rechtenbeperking

We hebben hier in Terra da Gaga een tv. Daar zitten 8 Portugese zenders op. Er zouden ook nog talloze nutteloze zenders via de satelliet ontvangen kunnen worden. Ik heb… Lees verder »